Mali MESS na malom ekranu

18 nov

 

Mali MESS održat će se od 18. oktobra do 22. novembra putem našeg YouTube kanala 👉🏻https://www.youtube.com/user/FestivalMESS uz podršku VISE, generalnog sponzora 60. MESS-a.

“Dječaci Pavlove ulice” u režiji Olivera Jovića peta je predstava po redu koju prikazujemo online u sklopu ovogodišnjeg Malog MESS-a.U vremenu pandemije Covid-19 dječiji teatar postao je još bitniji. Teatarske predstave nude priliku djeci da uđu u kreativni svijet i da na trenutak zaborave sve restrikcije sa kojima se suočavaju. Zbog toga je čuvanje kontinuiteta dječijeg programa za nas bio imperativ.Riječ je o dječjem klasiku mađarskog pisca Ferenca Molnara koji je doživio adaptaciju u izvođenju Dječjeg dramskog studija Centra za kulturu.

Radnja predstave govori o skupini dječaka koji žele odbraniti svoj prostor za igru od druge skupine koja im isti želi oteti. Ova naizgled jednostavna priča je zapravo je povod za mnogo ozbiljniju temu. Slobodan prostor je toliko cijenjen da za njega vrijedi čak i „voditi bitke“, u što su se upustili i junaci ovog djela.

Pretplatite se na naš YouTube kanal gdje vas čekamo svake nedjelje u 12:00.
https://www.youtube.com/user/FestivalMESSU narednim sedmicama imati ćete priliku pogledati i predstave „Dječaci Pavlove ulice“, Teatarske radionica Travnik i „Bijela griva“, Šabačkog pozorišta (Srbija).

Više informacija o predstavama pogledajte na http://mess.ba/mali-mess-predstave-2020/

Facebook

(Visited 44 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments