Maker Faire Sarajevo 2024: Najveći festival inovacija na svijetu uskoro u Sarajevu

18 maj

Treći put zaredom Asocijacija FabLab BiH organizira najveći festival inovacija na regionu – Maker Faire Sarajevo 2024.

Ovogodišnji sajam održati će se 25. maja u Botaničkoj bašti Zemaljskog muzeja u Sarajevu.

Maker Faire Sarajevo kroz niz radionica i izlaganja slavi nauku, kreativnost i inovativnost, a svi zainteresirani inženjeri, umjetnici i naučnici, svoje inovacije i proizvode mogu prijaviti još tri dana, do 19.05.2024. godine u 23:59 sati.

Maker Faire je mjesto za sve mejkere koji žele da pokažu svoje hobije, eksperimente, projekte i raznovrsna umijeća, a za cilj ima predstaviti nauku i inovacije zabavnim i pristupačnim.

Podsjetimo, Maker Faire u Bosni i Hercegovini po prvi put je održan 2022. godine u Sarajevu kada je privukao 85 izlagača i 10.000 posjetilaca.

Prošlogodišnji Maker Faire Sarajevo je ostvario još veći uspjeh sa 95 izlagača, 12.000 posjetilaca i 50 organiziranih STEM radionica.

Atmosferu prošlogodišnjeg sajma možete pogledati u videu u prilogu, a u stvaranju ovogodišnjeg sajma možete sudjelovati i vi.

“Maker Faire Sarajevo 2024 obećava nove uspjehe i inovativne projekte, a zajedno s tim i nezaboravno iskustvo. Dođite, pokažite što znate i zabavite se, jer obećavamo – ne postoji dosadan Maker Faire.”, poručuju organizatori.

O organizatoru festivala možete pogledati više na linku, a prijaviti se možete putem prijavne forme.

(Visited 47 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments