Lokalna fondacija Sarajevo Kapetan objavila svoj prvi konkurs

3 nov
Rok prijave 09.11.2022

LFS_Kapetan_logotip

Nakon uspješno provedenih aktivnosti, pomoću kojih je ostvarila svoj prvi cilj i prikupila iznos od 6.000 konvertibilnih maraka, inicijativna grupa, koju povezuje cilj formiranja buduće Lokalne fondacije Sarajevo Kapetan, otvorila je i prvi javni konkurs za podršku projektima u svojoj lokalnoj zajednici. Prikupljeni iznos Trag fondacija je udvostručila, tako da ukupni fond za podršku prvim lokalnim inicijativama i projektima u Sarajevu iznosi 12.000 konvertibilnih maraka.

Konkurs je otvoren do srijede 9. novembra 2022., a iz ove inicijativne grupe pojašnjavaju da iznosima od 500 do 2.000 konvertibilnih maraka po projektu žele podržati ideje i inicijative te pružiti podršku građanima i građankama Sarajeva, svojim komšijama i komšinicama koji/e su spremni/e da pokrenu pozitivne promjene u svojoj ulici, naselju, selu i gradu.

Na poziv mogu se prijaviti udruženja građana i neformalne grupe iz Sarajeva, a ideja Lokalne fondacije Sarajevo Kapetan jeste da povežu ljude različitih interesovanja i profesija, omoguće građanima i građankama Sarajeva prostor za aktivno udruživanje i obezbijede podršku za rješavanje problema u lokalnoj zajednici koje građani/ke ne mogu samostalno da riješe.

Za nas, zajednicu čine građani i građanke okupljeni oko zajedničkih vrijednosti, potreba, interesa i problema koji, razvijajući osjećaj pripadnosti zajednici, preduzimaju zajedničke akcije. Prepoznajte šta je potrebno da se promijeni, okupite ljude koji dijele vaše vrijednosti i predložite nam rješenja.“, pojasnili su iz Lokalne fondacije Sarajevo Kapetan, gdje vjeruju da udruženi građani i građanke najbolje prepoznaju potrebe svojih zajednica. Stoga ovaj konkurs otvara prostor za raznovrsne projekte koji doprinose razvoju Sarajeva i to u različitim prepoznatim oblastima: obrazovanje, kultura, javni prostori, sport i umjetnost, a otvorena je mogućnost podrške i za projekte iz drugih oblasti značajnih za Sarajevo.

U narednom periodu, za građane/ke Sarajeva su u planu različite aktivnosti prikupljanja sredstava koje su usmjerene u to da ova lokalna fondacija ostvari svoj cilj i prikupi iznos od 30.000 konvertibilnih maraka koji se, udvostručen od strane Trag fondacije, vraća u lokalnu zajednicu kroz podršku inicijativama i projektima građana i građanki Sarajeva.

Za više informacija i prijavni formular pogledate cijeli konkurs.

Ukoliko želite, Lokalnu fondaciju Sarajevo Kapetan možete podržati svojom donacijom.

(Visited 141 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments