Ljetna škola “Krizno komuniciranje u sigurnosnom sektoru”

9 maj
Rok prijave 20.05.2024

Iznimna nam je čast i zadovoljstvo najaviti održavanje programa cjeloživotnog učenja pod nazivom „Krizno komuniciranje u sigurnosnom sektoru”. Program je osmišljen s ciljem pružanja relevantnih znanja i vještina u području kriznog komuniciranja, koje je od iznimne važnosti za efikasno upravljanje kriznim situacijama u sigurnosnom sektoru. Krizno komuniciranje predstavlja ključni element u procesu upravljanja krizama, bez obzira jesu li u pitanju prirodne katastrofe, teroristički napadi ili civilni nemiri.

Upravo ova vještina omogućuje uspješno informisanje i vođenje javnosti, održavanje povjerenja i smanjenje panike u kriznim situacijama. Važno je istaći da je inicijativa inspirisana potrebom za usavršavanjem postojećih pristupa kriznom komuniciranju u sigurnosnom sektoru, kako bismo osigurali efikasnu i transparentnu razmjenu informacija u kriznim situacijama. Kroz ovaj program, polaznici će imati priliku da se upoznaju sa najnovijim tehnikama i strategijama kriznog komuniciranja, kao i kako pravilno primjenjivati komunikacijske alate u različitim kontekstima kriza. Također, jako velika pažnja bit će posvećena modernim komunikacijskim alatima i prednostima i nedostacima upotrebe istih.

Praktične vježbe i simulacije kriznih situacija omogućit će polaznicima da primjene teorijsko i praktično znanje u stvarnim scenarijima. U konačnici, profesionalna znanja i iskustva plaznicima ljetne škole „Krizno komuniciranje u sigurnosnom sektoru” prenijeti će eminentni profesori Univerziteta u Sarajevu, Fakulteta za kriminalistiku, kriminologiju i sigurnosne studije i Ekonomskog fakulteta, Univerziteta u Beogradu Fakulteta bezbednosti, uz odabrane stručnjake iz prakse. Uvjereni smo da će ova edukacija značajno doprinijeti profesionalnom napretku polaznika u ovoj oblasti, ali isto tako da će omogućiti stvaranje mreže stručnjaka koji su spremni dijeliti najbolje prakse i strategije.

Program je prvenstveno namijenjen svim onima koji su profesionalno involvirani u naslovnu problematiku, a polaznici programa mogu biti i punoljetne osobe sa završenim studijem I i/ili II i/ili III ciklusa studija iz oblasti kriznog upravljanja, kriminalistike, kriminologije, sigurnosnih studija, ekonomije i komunikologije, ili studenti koji trenutno pohađaju studijski program drugog ili trećeg ciklusa studija nekih od navedenih studija.

Nastava je planirana u ukupnom opterećenju polaznika od 50 sati (predavanja, praktične vježbe, diskusija, individualni i grupni rad sa polaznicima te samostalno učenje). Program cjeloživotnog obrazovanja “Krizno komuniciranje u sigurnosnom sektoru” će se realizirati u Sarajevu u prostorijama Fakulteta za kriminalistiku, kriminologiju i sigurnosne studije. Datum održavanja je 27. – 31.05.2024. godine. Svi zainteresovani za upis na program trebaju aplicirati putem online formulara koji je dostupan na www.summerschool.ba, a najkasnije do 20.05.2024. godine. Za sve dodatne informacije u vezi prijave na program Ljetne škole možete pronaći na www.summerschool.ba ili se obratiti Koordinatorici ljetne škole na e-mail: [email protected] ili na telefon: +387 (33) 561 – 206 ili Voditeljici programa Ljetne škole na e-mail: [email protected] ili na telefon: +387 (33) 561 – 239

Katalog ljetne škole

Prijavni obrazac

(Visited 85 times, 2 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments