Ljetna škola Evropske Unije

19 avg
Rok prijave 21.08.2020

 

Mlade Bosance i Hercegovce pozivamo da se prijave na Ljetnu školu Evropske unije. Predavanja organizuju Panevropska unija Bosne i Hercegovine i Fondacija Konrad Adenauer Sarajevo, a glavni je cilj mladima približiti ideju Evrope i evropskog društva, političko – pravni sistem Evropske unije, proces evropskih integracija Bosne i Hercegovine i druge relevantne teme.

Sudjelovat će eminentni predavači, uključujući univerzitetske profesore, predstavnike BiH i EU institucija i eksperte iz oblasti evropskih integracija, a polaznicima će biti uručeni certifikati nakon kompletiranja Ljetne škole.

Ljetnu školu Evropske unije koja će se održavati on-line (na platformi Zoom) od 26. do 29. avgusta 2020. godine mogu pohađati svi mladi od 18 do 28 godina koji aktivno govore engleski jezik, a prednost imaju aktivisti nevladinih organizacija, organizacija mladih političkih stranaka i studenti srodnih fakulteta.

Prijavnicu koja sadrži ime, organizaciju, poziciju u organizaciji i CV treba poslati putem E–maila na adresu [email protected] i to do 21. avgusta 2020. godine. Komisija će odabrati do 30 polaznika na osnovu utvrđenih kriterija.

Učešće na Ljetnoj školi Evropske unije je besplatno.

(Visited 484 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments