Ljetna akademija za interkulturalni dijalog – ”Transformative Global Solidarity through Radical Empathy“

23 maj
Rok prijave 30.05.2024

Fondacija ”Wings of Hope” Deutschland u saradnji sa partnerskim organizacijama i grupama aktivista i aktivistkinja iz Bosne i Hercegovine, Kurdistana-Iraka, Palestine, B i Njemačke okuplja mlade, u zajednici angažovanje ljude, u okviru dvosedmičnog mirovno- iskustvenog programa Ljetne akademije za interkulturalni dijalog.

Udruženje “Progres” kao partnerska organizacija u BiH poziva mlade zainteresovane za učešće

da apliciraju.

Ljetna akademija za interkulturalni dijalog ove godine održava se u periodu od 18. augusta do 1. septembra 2024. u RuhpoldinguNjemačka. Svi troškovi putovanja, smještaja i drugih aktivnosti odgovornost su organizatora.

Ljetna akademija za interkulturalni dijalog 2024 (SAiD24) podržava mlade ljude da postanu multiplikatori za mir, inkluziju i pomirenje na temeljima antirasizma i antidiskriminacije, nudi okvir za razumijevanje i prevazilaženje posljedica traume nasilja – izvan političkih, etničkih i vjerskih sukoba u njihovim matičnim zemljama.

U toku dvosedmičnog programa učesnici i učesnice imaju priliku upoznati se kao ljudi različitih nacionalnih i religijskih pozadina, iskustava i uvjerenja, te zajedno istraživati strategije za rad na izgradnji kulture mira, osvještavanje predrasuda, te prevenciju nasilja i narušavanja ljudskih prava i temeljnih sloboda. Također, učesnici i učesnice stiču znanje o uticaju individualnih i kolektivnih trauma na pojedince i zajednice unutar društva, istražuju druge, ali i vlastitu kulturu, rade na konceptima tranzicione pravde i kulture sjećanja.

Ukoliko program Ljetne akademije za interkulturani dijalog vidite kao priliku za lični rast, imate između 18 i 26 godina i govorite engleski jezik, molimo Vas popunite ovaj motivacioni formular. Prijavom na program Ljetne akademiju prihvatate Kodeks ponašanja, na koji ćete, nakon pažljivog čitanja, dati svoju saglasnost potpisom.

Sve prijave su povjerljive, te uvid u njih imaju isključivo članovi Organizacionog tima Ljetne akademije za interkulturalni dijalog.

Rok za dostavljanje aplikacija je 30. maj 2024. godine.

Na zvaničnoj web stranici Fondacije “Wings of Hope“ moguće je pronaći utisake učesnika i učesnica Ljetne Akademije za interkulturalni dijalog iz prethodnih godina.

Za sva dodatna pitanja, budite slobodni kontaktirati članicu Organizacionog tima Akademije, Iman Maslić, putem e-maila na adresu: [email protected] ili pozivom na broj: 062/749-840.

Radujemo se vašem interesovanju i prijavi!

(Visited 48 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments