Lideri budućnosti konferenciju

17 mar
Rok prijave 25.03.2024

Fondacija budućnosti u Bosni i Hercegovini je jedinstveni inkubator i akcelerator talenata sa ciljem transformacije Bosne i Hercegovine u prosperitetnu naciju kroz niz aktivnosti koje mogu odgovoriti izazovima 21. stoljeća.

U sklopu ovih aktivnosti, svake godine u Bosni i Hercegovini organizujemo skoro 100 događaja, ali smo i ponosni partneri i sponzori desetina događaja, od tehničkih radionica, seminara, simpozijuma, kongresa, itd.

Konferencija “Leaders of Tomorrow – Lideri budućnosti”  se organizuje u partnerstvu Brčko distrik i Fondacije budućnosti u Bosni i Hercegovini te ima za cilj da pomogne mladima da se upoznaju sa putevima i mogućnostima u IT, STEM i drugim sektorima, kao i da vas inspiriše uspješnim pričama iz vašeg područja.

Na ovoj jednodnevnoj konferenciji govore uspješni govornici koji pričaju o najnovijim trendovima u svijetu tehnologije, nauke, inženjeringa, poslovanja, razvoja proizvoda i usluga. Čuti ćete nevjerovatne priče mladih ljudi koji su promijenili i svoje živote i svoje zajednice kroz značaj volonterskog angažmana kroz lokalne inicijative i neformalnog obrazovanja općenito.


S tim u vezi, predstavljamo i pozivamo vas na Lideri budućnosti konferenciju koja će se održati 29 marta u Brčko Distriktu.

Šta se nadamo da ćemo postići?

  • Promovirati mogućnosti za karijeru u nauci, inženjerstvu, prirodnim i tehničkim naukama, kreativnoj industriji i drugim poljima

  • Naglasiti važnost volonterskog angažmana kao alata za samousavršavanje i razvoj zajednice

  • Pružiti srednjoškolcima savjetovanje o karijeri i pomoći im da se bolje pripreme za razgovore za posao i tržište rada općenito

  • Motivisati mlade kroz predstavljanje uspješne karijerne priče profesionalaca iz Brčkog koji su postigli nevjerovatne stvari širom svijeta

Ko se može prijaviti za konferenciju

Svi srednjoškolci, studenti i mladi profesionalnci iz Brčko Distrikta i okolnih zajednica mogu se prijaviti za konferenciju.

Prijavni formular je otvoren do 25 marta 2024. godine.

(Visited 115 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments