Let's Talk about IT: Kako developeri mogu unaprijediti UX?

17 sep

Može biti slika sljedećeg: 5 ljudi i tekst "LET'S TALK ABOUT IT September 21 18:00h Kutcha Skenderija 15, Sarajevo Kako developeri mogu unaprijediti UX? Amel Halilović Senior Software Engineer infobip"

Postoji čitava nauka o tome kako privući nove korisnike i zadržati ih. A znate li šta je jedan od najvažnijih uvjeta? Dobar User Experience! Međutim, iako često smatramo da imamo dobar UI/UX dizajn, greške prilikom implementacije se znaju desiti i narušiti pozitivnu sliku našeg proizvoda. Na ovom druženju pričat ćemo o izazovima u izradi dobrog UX-a sa strane jednog softver inžinjera, greškama koje inače pravimo prilikom implementacije i kako te greške možemo izbjeći, te unaprijediti opšti User Experience.

Svoje iskustvo sa nama će podijeliti Amel Halilović, Senior Software Engineer u Infobipu koji je u industriji više od šest godina. Trenutno radi na Conversations produktu u Infobipu, a svoje znanje i ekspertizu u frontendu rado dijeli kroz svoj blog – Bits By Amel.
Pridružite nam se u utorak, 21.9. u 18h u Kutchi.
Zbog poštivanja svih mjera zaštite, broj mjesta je ograničen. Požurite i rezervišite svoje mjesto prijavom na link: https://forms.office.com/r/DbjjLibdN2
(Visited 41 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments