LBC Summer Challenge: Najveći League of Legends turnir u BiH 

21 jun

Za sve ljubitelje League of Legends video igre, ova vijest je za vas: LBC Summer Challenge prvi put u BiH!

Pripreme za prvi LBC Summer Challenge su u završnoj fazi, jer će se već ovog ljeta bosanskohercegovačka i regionalna gaming zajednica, okupiti u Domu Mladih (23.-24.7.) i odmjeriti snage u najpopularnijoj igrici svih vremena, League of Legends. Ulaz na sve mečeve, ovog turnira, bit će besplatan za sve posjetioce.

Regionalna YouTube zvijezda – Adnan Cerić Cerix – bit će domaćin premijernog izdanja LBC Summer Challenge-a, a pridružit će mu se i ostali utjecajni članovi gaming scene, kao što su, Crni, Delić, Nugato i Nuni, pa su samim tim odlična zabava i druženje zagarantovani!

LBC Summer Challenge organizuje LBC, krovna BH League of Legends organizacija koja okuplja veliki broj gamera iz Bosne i Hercegovine. Nastoji omogućiti razvoj gaming-a u Bosni i Hercegovini i učiniti ovu industriju visoko profitabilnom, kao što je  slučaj i u ostatku svijeta.

Od ukupno 32 tima koji će se takmičiti, u finale će se kvalifikovati 8 najboljih ekipa iz BiH, a koje će se dalje boriti za titulu i jednu od nagrada iz ukupnog nagradnog fonda u iznosu od 5000 KM.

Prve kvalifikacije na rasporedu su već 18.6., dok će drugi kvalifikacioni događaj biti organizovan 2.7. Za završnicu, odnosno finalni dio LBC Summer Challenge-a gdje će snage odmjeriti 8 timova, Dom Mladih će 23. i 24. jula otvoriti svoja vrata za takmičare ali i posjetioce koji će, kako uživo tako i putem live streamova, moći pratiti finalne okršaje.

Za finalni dio LBC Summer Challenge-a, 23. i 24. jula, snage će odmjeriti osam timova, a svi posjetioci će te “finale okršaje” moći pratiti uživo i putem live streamova na YouTube-u i Twitch-u.

Dvodnevni smještaj je obezbijeđen, kao i putni troškovi koji su pokriveni za svih 8 finalista.

Prijave za prve kvalifikacije se mogu vršiti putem zvaničnog sajta https://lbc.gg 

(Visited 91 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments