Konkurs za volontere prevodioce Međunarodni filmski festival „Uhvati film Banja Luka“ traži volontere prevodioce!

25 apr

Rok za prijavu je 5. maj.

Svi koji žele da se priključe timu za prevođenje mogu se prijaviti popunjavanjem prijavnog formulara koji se nalazi na sljedećem linku (klik na link).

Potrebni su volonteri za prevođenje dijalog lista filmova i sinopsisa sa engleskog ili drugog stranog jezika na srpski jezik.

Filmski festival „Uhvati film” je međunarodnog karaktera i realizuje se u Novom Sadu, a zatim u Banjoj Luci, Rijeci i Kotoru sa ciljem promocije potencijala i izazova osoba sa invaliditetom (sa posebnim osvrtom na višestruko marginalizovane grupe) kroz tematski i umjetnički specifičnu selekciju filmova.

Novo izdanje „Uhvati film“ festivala uveliko se priprema. Na upravo završenom konkursu za filmove, pristiglo je 454 filmova, iz svih krajeva svijeta. Najviše filmova, prijavljeno je iz Irana i Španije, dok je iz regiona pristiglo 10 filmova. Svi oni su u razmatranju selektorke, a zatim i stručnog žirija, koji će izabrati one najbolje za prikazivanje na “Uhvati film” festivalu u Novom Sadu, a dio odabranih filmova biće u filmskom programu i drugih regionalnih izdanja u Banjaluci, Rijeci i Kotoru.

Uhvati film jedini je regionalni filmski festival o invalidnosti, ali i najpristupačniji filmski festival u regionu. Već 21 godinu uspješno se održava u Novom Sadu, u organizaciji KAO Parnasa, od 2011. realizuje se u Rijeci, pod organizacijom Udruge „Spirit”, od 2017. u Banjoj Luci pod vođstvom Humanitarne organizacije „Partner”, kao i u Kotoru u realizaciji „ART 365” iz Podgorice.

Održava se sa ciljem afirmacije domaćih i inostranih igranih, dokumentarnih i animiranih filmova, čiji su akteri osobe sa invaliditetom, kao i promocije mogućnosti i izazova osoba sa invaliditetom (sa posebnim osvrtom na višestruko marginalizovane grupe) kroz umjetnost.

Dvanasto izdanje „Uhvati film Banja Luka“ festivala održaće se od 12 – 14. oktobra u Banjoj Luci.

Tim „Uhvati film Banja Luka“ festivala

(Visited 12 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments