Konkurs za studentske stipendije od 6. novembra

2 nov

U okviru programa podrške Grada, konkurs za studente prvog ciklusa na visokoškolskim ustanovama biće raspisan narednog ponedjeljka 6. novembra 2023. godine.

Studenti će moći da konkurišu za jednu od tri vrste stipendija, i to: stipendije za uspjeh u školi odnosno na studiju, stipendije prema socijalnom statusu i stipendije za deficitarna zanimanja.

Podsjećamo, u toku je konkurs za dodjelu stipendija učenicima srednjih škola.

Tako, srednjoškolci do 1. novembra mogu konkurisati za stipendiju po jednom od sljedećih osnova: prema socijalnom statusu, za uspjeh u školi i za deficitarna zanimanja.

Deficitarna zanimanja za ovu školsku godinu za učenike srednjih škola su:  Geodezija i građevinarstvo – Tesar; Geodezija i građevinarstvo – Armirač-betonirac i Poljoprivreda i prerada hrane – Mesar.

Prijave na konkurs, sa potrebnom dokumentacijom, dostavljaju se Odjeljenju za društvene djelatnosti, putem Prijemne kancelarije Gradske uprave (kancelarija 16).

Obrasci za podnošenje zahtjeva za stipendiju, zainteresovani mogu preuzeti ispred prijemne kancelarije u Gradskoj upravi (pretinac broj 64), a nalaze se i na ovoj internet stranici.

Sve informacije o javnom konkursu zainteresovani mogu dobiti putem zvanične internet stranice Grada Banja Luka, www.banjaluka.rs.ba, a za dodatna pojašnjenja i na telefon Gradske uprave, broj: 051/244-496.

Važno je napomenuti da su tokom prošle godine uvećani iznosi stipendija, pa tako visina stipendija za učenike u školskoj 2023/24. godini za uspjeh u školi i prema socijalnom statusu iznosi 100 KM, a za deficitarna zanimanja 170 KM. Visina stipendija za studente prema socijalnom statusu i stipendije za uspjeh na studiju iznosi 150 KM, a za deficitarna zanimanja 260 KM.

Inače, za ove namjene iz budžeta ukupno za učenike i studente biće izdvojeno 1,8 miliona KM.

banjaluka.rs.ba

(Visited 254 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments