Konkurs za stipendije za akademsku razmjenu-Poljska

1 apr
Rok prijave 15.04.2020

Poljska Nacionalna agencija za akademsku razmjenu raspisuje konkurs za dodjelu stipendija u okviru Ulam programa, koji ima za cilj internacionalizaciju poljskih naučnih institucija.

OBLAST

Više oblasti.

OPIS

Ulam program je otvoren za naučnike iz cijelog svijeta, u bilo kojoj oblasti nauke, koji posjeduju diplomu doktorskih studija. Programom je predviđeno postepeno povećanje broja stranih naučnika i istraživača u poljskim institucijama visokog obrazovanja. Posjeta poljskim institucijama uključuje boravak u trajanju od 6 do 24 mjeseca, tokom kog učesnici dobijaju mjesečnu stipendiju kojom su pokriveni troškovi putovanja. Naučnici i istraživači mogu obaviti postdoktorski pripravnički staž u okviru programa, sprovesti naučna istraživanja koja uključuju saradnju sa poljskim naučnicima i istraživačkim timovima, prikupiti material neophodan za publikaciju naučnih radova, sprovesti didaktičku nastavu i dr.

USLOVI

Uslovi koje zainteresovani kandidati moraju ispuniti da bi aplicirali za stipendiju su sledeći: Kandidat je u obavezi posjedovati diplomu doktorskih studija; diploma doktorskih studija mora biti stečena u bilo kojoj državi osim Poljske; kandidat ne može biti državljanin Poljske; kandidat koji nije živio, radio ili studirao u Poljskoj od 2017. godine.

NAČIN PRIJAVE

Da bi konkurisali za stipendiju, kandidati su u obavezi da se registruju putem maila, na sledećem linku: https://programs.nawa.gov.pl/login
Nakon registracije, kandidati će dobiti detaljna uputstva o neophodnoj dokumentaciji i narednim koracima koje trebaju preduzeti.

ROK ZA PRIJAVU:

15. april 2020. godine

Detaljnije na linku.

(Visited 73 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments