Konkurs za posao: Budi dio Buka magazina

25 maj

Potreban nam je veći broj saradnika/ca, koji bi radili sa nama u redakciji BUKE, sarađivali i pisali novinarske članke, radili autorske emisije na radio stanici BUKA, sarađivali na produkciji TV emisije, a na teme društvene i političke stvarnosti. U pitanju je saradnički odnos sa mogućnošću stalnog zaposlenja.

Redakcija Buke je smještena u Banjaluci tako da prednost imaju kandidati koji mogu obavljati novinarsku djelatnost sa nama u redakciji na svakodnevnoj bazi. To ne isključuje saradnike iz drugih gradova.

Ako misliš da si osoba za ovaj posao, ako imaš iskustva ili ga želiš steći, javi nam se i pošalji svoju biografiju i razmišljanje zašto bi radio/la sa nama na email:  [email protected] [email protected]

Od potencijalnih kandidata, uz biografiju, očekujemo minimalno jedan novinarski članak, jedan intervju, te jedan komentar na aktuelnu političku temu po slobodnom izboru. Bez ovih radova, smatraćamo prijavu nepotpunom i neće biti uzeta u razmatranje. 

Podsjećamo da u BUKA poseban akcenat stavljamo na teme koje se tiču korupcije, zloupotrebe javnih funkcija i pronevjere javnog novca, na lokalnom, ali i na državnom nivou, manipulaciju informacijama, te razne zloupotrebe politike i političkog djelovanja.

Uslovi: kompjuterska pismenost, poznavanje engleskog jezika, sposobnost samostalnog, kao i timskog rada, dobro snalaženje u stresnim situacijama, osjećaj odgovornosti i inicijative, dinamičan pristup i posvećenost poslu.

Prednost imaju kandidatkinje/kandidati sa novinarskim iskustvom i koji pokazuju visok stepen društvenog aktivizma.

Istovremeno tražimo i osobu za prodaju marketinškog prostora za portal BUKA.

Rok za prijavljivanje je otvoren do ispunjenja kapaciteta organizacije za planirani broj novih saradnika.

Više indormacija: https://www.6yka.com

(Visited 322 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments

Autor Meris Bećović