Konkurs za objavljivanje književnih radova u 21. broju časopisa “Avlija”

19 mar
Rok prijave 14.04.2020

Redakcija časopisa za kulturu, književnost i društvene teme ”Avlija” iz Rožaja raspisala je međunarodni konkurs/natječaj za objavljivanje radova sa slobodnom temom za 21. broj časopisa ”Avlija”: poezija (do 5 pjesama), proza (1 priča), aforizam, karikatura, esej, putopis, (h)istorija, reportaža, književna kritika, prikaz novog književnog djela.

OBLAST: Književnost.

OPIS

Portal Avlija.me koji postoji od 01. februara 2013. godine s ciljem okupljanja i afirmacije mladih pisaca sa ”četvoromenog govornog područja” koji će dati doprinos pomirenju i izgradnji trajnog i održivog mira na Zapadnom Balkanu kroz međukulturni dijalog i saradnju, smanjenju etničke distance kroz toleranciju različitosti, međusobno razumijevanje i poštovanje, kao i očuvanje kulturnog i prirodnog nasljeđa. časopisa ‘’Avlija’’ podržalo je Ministarstvo kulture Crne Gore na konkursu ”Podignimo zavjesu nezavisne kulturne scene” za 2019. godini. Radovi se ne honorarišu. Zastupljenim autorima u printanom izdanju 20. broja časopisa ”Avlija” koji žive van Crne Gore zbog previsokim poštanskih troškova nismo u mogućnosti da pošaljemo autorski primjerak sa našom plaćenom poštarinom, dok je časopis besplatan.

USLOVI

Slati samo radove koji nisu ranije objavljeni u bilo kakvom štampanom ili elektronskom obliku (internet). U istoj poruci poslati i kratku biografija autora sa osnovnim podacima: ime i prezime, adresu stanovanja i fotografija (nije obavezna). Redakcija portala Avlija.me i žiri ne snose odgovornost u slučaju zloupotrebe autorskih prava prijavljenih radova na konkursu od strane učesnika ili trećih osoba. Učešćem na konkursu, svi učesnici pristaju na uslove konkursa. Izabrani radovi biće objavljeni u 21. broju časopisa ”Avlija”.

NAČIN PRIJAVE Kandidati svoje radove mogu slati na e-mail: [email protected]

ROK ZA PRIJAVU: 10. mart do 14. aprila 2020. godine

Detaljnije informacije dostupne su na linku.

(Visited 220 times, 2 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments