Konkurs za novinarsku nagradu “Srđan Aleksić”

22 okt
Rok prijave 31.10.2019

 

Helsinški parlament građana Banjaluka i Mreža za izgradnju mira raspisuju: Konkurs za novinarsku nagradu “Srđan Aleksić” za profesionalno izvještavanje o marginalizovanim grupama i za razvoj društveno odgovornog novinarstva

  1. Na konkursu mogu učestvovati organizacije civilnog društva iz Bosne i Hercegovine, koje do 31. oktobra/listopada 2019. godine pošalju prijedloge emisija, medija ili novinarki/novinara, koji profesionalno i u kontinuitetu izvještavaju o marginalizovanim grupama u našem društvu i time doprinose rješavanju problema ovih društvenih grupa u praksi i razvoju društveno odgovornog novinarstva.
  2. Na konkursu mogu učestvovati novinari i novinarke koje do 31. oktobra/listopada 2019. godine pošalju tekstove/priloge koji izvještavaju o marginalizovanim grupama u našem društvu i time doprinose rješavanju problema ovih društvenih grupa u praksi i razvoju društveno odgovornog novinarstva.

Način prijave:

 za organizacije civilnog društva:

  • obrazloženje organizacije koja šalje prijedlog,
  •  najmanje dvije snimljene emisije ili najmanje dva objavljena teksta/priloga novinara/novinarke koje organizacija kandiduje za novinarsku nagradu „Srđan Aleksić“ koji nisu stariji od godinu dana od objave Konkursa.

 za novinare i novinarke:

  • detaljan CV novinara ili novinarki u vezi sa navedenim temama,
  • do tri priloga/teksta ne starija od godinu dana od objave konkursa,
  • potvrdu urednika ili vlasnika medija o objavljenom prilogu/tesktu (ako se ne vidi datum objave).

Za obje kategorije obavezna je elektronska forma prijave.

Novinarska nagrada Srđan Aleksić će se dodijeliti 10. decembra/prosinca 2019. povodom Međunarodnog dana ljudskih prava.

Pozivamo sve organizacije civilnog društva, posebno one koje predstavljaju marginalizovane grupe ili sa bave zaštitom i promocijom prava marginalizovanih i ranjivih grupa da se prijave na Konkurs i time podrže novinare i novinarke koji promovišu društveno odgovrno novinarstvo.

Pozivamo novinare i novinarke da prijave svoje tekstove i priloge koji odgovaraju cilju konkursa i koji su napisani u skladu sa standardima društveno odgovornog i profesionalnog novinarstva.

Prijave se šalju na e-mail adresu [email protected] ili na adresu:

Helsinški parlament građana Banjaluka
Bana Lazarevića 21
78000 Banjaluka.

Novinarska nagradu Srđan Aleksić podržava Civil Right Defenders.

(Visited 80 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments

Autor Merima Telarević