Konkurs za nagradu za istraživačko novinarstvo „Dejan Anastasijević“ 2023.

12 feb
Rok prijave 30.03.2023

Rok za podnošenje prijava je 30. mart 2023. godine.

foto: Vreme / NUNS

Nezavisno udruženje novinara Srbije, uz podršku Ambasade Sjedinjenih Američkih Država (SAD), osamnaestu godinu za redom dodjeljuje Nagradu za istraživačko novinarstvo. Nagrada za istraživačko novinarstvo zove se po novinaru Dejanu Anastasijeviću.

Nagrada se dodjeljuje u tri kategorije:

1. Elektronski mediji (radio i televizija)

2. Štampani mediji

3. Online mediji

Pored gore navedene tri kategorije, od ove godine uvodi se i nagrada publike. Nakon objave nominovanih radova od strane žirija publika će glasati za jedan od nominovanih radova i rad koji bude skupio najveći broj glasova dobiće nagradu publike.

Za nagradu mogu da konkurišu autori/ce radova koji su objavljeni u medijima u Srbiji od 30. marta 2022. do 30. marta 2023. godine. Krajnji rok za prijavu na konkurs je 30. mart 2023. godine.

Radove može prijaviti sam autor/ica, njen/njegov urednik/ca ili kolega/ica.

Nagrada se dodjeljuje za istraživačke novinarske radove, koji se bave temama od izuzetne važnosti za građane teritorije na kojoj se medij distribuira, emituje ili koristi, otkrivaju i dokazuju nepoznate činjenice do kojih su novinari došli sopstvenim radom.

Informacija o nominovanim radovima u svakoj kategoriji biće objavljena na sajtu NUNS-a, a pobjednici će biti proglašeni na samoj svečanosti dodjele nagrada. Pobjednici u sve tri kategorije biće nagrađeni sa po 100.000,00 dinara.

NUNS će objaviti koji radovi su nominovani najmanje dvije sedmice prije svečane dodjele nagrada koja će se organizovati povodom Dana slobode medija 3. maja.

Sve informacije o konkursu i uslovima dostupni su na web stranicama NUNS-a.

(Visited 57 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments