Konkurs za nagradu Šukrija Pandžo 2021.

11 jun
Rok prijave 30.06.2021

Školegijum po šesti put raspisuje konkurs za Književnu nagradu Šukrija Pandžo. Pročitajte propozicije konkursa.

ao i svake godine, na dan rođenja bh. književnika Šukrije Pandže, objavljujemo konkurs za nagradu koja nosi njegovo ime. Tema za 2021. je školske biblioteke. Šta je njihova uloga danas? Mogu li i pod kojim uslovima biti više nego depoi knjiga? Doprinose li razvoju čitanja ili nečitanja? Zavisi li njihova sudbina od ljudi ili od novca? Je li sa obaveznim lektirama sve u najboljem redu?… Ovo su samo neka od pitanja koja otvara istraživanje Školegijuma o stanju školskih biblioteka iz 2015. godine.

Učestvovati na konkursu mogu svi: i oni sa lijepim uspomenama, i oni sa hrabrim vizijama, optimisti i pesimisti, nastavnici, bibliotekari, direktori, političari, roditelji, a ovaj put i arhitekte, koje pozivamo da osmisle i skiciraju školske biblioteke budućnosti.

Tekst (reportaža, esej, humoreska…) ili idejni projekat treba poslati najkasnije do 30. juna ove godine na našu adresu [email protected]. Tekstove je potrebno poslati u Word-formatu, a predmet maila treba glasiti: Prijava na konkurs za nagradu Šukrija Pandžo. Svi materijali biće objavljivani kako budu pristizali, na našem portalu u rubrici Konkurs. Tri nagrade, u ukupnom iznosu od 1.500 KM biće na prijedlog žirija dodijeljene početkom školske 2021/22. godine.

(Visited 149 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments