Konkurs za mlade ekonomiste: Napišite esej i osvojite vrijednu nagradu

7 maj
Rok prijave 03.06.2024

Svjetska trgovinska organizacija (WTO) poziva mlade ekonomiste da dostave eseje za WTO nagradu za 2024. godinu.

Cilj nagrade je promovisanje visokokvalitetnih istraživanja o trgovinskoj politici i međunarodnoj trgovinskoj saradnji i jačanje odnosa između WTO-a i akademske zajednice.

Oblast:

  • ekonomija
  • trgovinska politika

Opis:

Godišnja WTO nagrada za eseje nudi nagradu od 5.000 švicarskih franaka autorima najboljih eseja. U slučaju koautorskih radova, nagrada će biti ravnomjerno podijeljena među autorima. Pobjednički rad će zvanično biti objavljen na godišnjem sastanku Evropske studijske grupe trgovine (ETSG), najveće konferencije specijalizovane za međunarodnu trgovinu. Ceremonija dodjele nagrade će se održati od 12. do 14. septembra 2024. godine na Univerzitetu u Atini, u Grčkoj. Pobjdnički autor će dobiti sredstva za učešće na sastanku.

Uslovi:

Rad mora obraditi pitanja vezana za trgovinsku politiku i međunarodnu trgovinsku saradnju. Autor(i) rada mora(ju) imati ili biti angažovani na završetku doktorske disertacije i, ako su stariji od 30 godina, ne smiju biti više od dvije godine nakon odbrane doktorata. U slučaju koautorskih radova, ovaj zahtjev se odnosi na sve autore. Pored toga, da bi bili razmatrani za nagradu, eseji ne mogu preći 15.000 riječi.

Način prijave:

Svi radovi treba da budu poslati na [email protected]. Prilozi treba da uključuju kao odvojene priloge u PDF formatu: esej i CV autora, navodeći trenutnu/najnoviju pripadnost, akademsku instituciju koja je dodijelila doktorat, godinu (ili očekivanu godinu) doktorata i datum rođenja autora.

Rok za prijavu:

Rok za prijavu je 03. juni 2024. godine.

Detaljnije na linku.

(Visited 112 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments