Konkurs za izradu originalnih suvenira grada Bihaća otvoren do 10. septembra

27 jun
Rok prijave 10.09.2021

Turistička zajednica grada Bihaća i Centar za savremenu kulturu KRAK objavili su i 18. juna zvanično prezentirali konkurs za izradu novih originalnih suvenira grada na Uni “Zapamti Bihać”, prenio je Radio Bihać.

– Namjera je dobiti dva pobjednička prijedloga ili rada u dvije kategorije, a dodijeljuju se i dvije novčane nagrade od po 2. 000 KM za prva mjesta iz obje kategorije. Kategorije su podijeljene na suvenire u proizvodnoj vrijednosti do 15 i one u proizvodnoj vrijednosti od 15 do 100 maraka – rekao je direktor Turističke zajednice grada Bihaća Armin Amidžić.

Iz Centra za savremenu kulturu KRAK naglasili su kako se već nekoliko mjeseci radi na samom kreiranju vizuala i prezentiranju idejnog koncepta, odnosno brendiranju projekta i suvenira po kojem će se pamtiti Bihać.

– Naše nastojanje je da se u našem gradu, ali i na nacionalnom nivou pozicioniramo kao platforma koja će služiti drugim ustanovama bilo kojeg tipa za kolaboraciju i saradnju na projektima u oblasti nauke, kulture i umjetnosti. Tako je i u ovom slučaju još jednog načina turističke promocije Bihaća – riječi su Mehmeda Mahmutovića iz KRAK-a.

Konkurs je objavljen 10. juna i ostaje otvoren do 10. septembra.

Sve informacije dostupne su i na veb stranicama Turističke zajednice grada Bihaća i Centra za savremenu kulturu KRAK.

ba.ekapija.com

(Visited 53 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments