Konkurs za dodjelu stipendija, SAD

3 jun
Rok prijave 01.10.2020

Državni Univerzitet Kent, u okviru Programa za dodjelu stipendija za građanski angažman, raspisuje konkurs za dodjelu stipendija kandidatima koji se upisuju na prvu godinu studija.

OBLAST:

Više oblasti

OPIS

Univerzitet Kent u saveznoj državi Ohajo raspisuje konkurs za dodjelu stipendija internacionalnim studentima. Iznos stipendije je u visini od $2,000 do $5,000. Stipendija se dodjeljuje za bilo koji od ponuđenih programa.

USLOVI

Kandidati iz svih zemalja svijeta mogu aplicirati za stipendiju. Od kandidata se očekuje da posjeduju odličan akademski rezultat u prethodnom periodu, kao i izvještaj o građanskom angažmanu, ili volontiranju. Kandidati su u obavezi posjedovati visok nivo znanja engleskog jezika.

NAČIN PRIJAVE

Da bi konkurisali za stipendiju, kandidati moraju biti bezuslovno primljeni na Univerzitet Kent, popuniti aplikacioni formular koji uključuje lične podatke, CV, transkripte ocjena i diplomu srednje škole i motivaciono pismo. Aplikacioni formular se može popuniti putem sledećeg linka: https://kent.qualtrics.com/jfe/form/SV_6Majc64ZTlISJCZ

ROK ZA PRIJAVU:

1. oktobar 2020. godine

Detaljnije na: https://www.kent.edu/stark…

(Visited 328 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments