Konkurs Općine Ključ za dodjelu stipendija redovnim studentima za akademsku 2021/22. godinu

22 mar
Rok prijave 28.03.2022

Općina Ključ | Municipality of Ključ

Na osnovu člana 37.stav 2. Odluke o izvršenju Budžeta grad Cazin za 2022. godinu («Službene ovine grada Cazin», broj: 13/21) i člana 15 stav 7. Pravilnika o stipendiranju studenata Grada Cazin broj: 01/GN- 34- /20 od 20.10.2020. godine, Komisija za dodjelu stipendija raspisuje Konkurs za dodjelu stipendije redovnim studentima fakulteta i visokih škola za školsku 2021/2022. godinu.

Općina Ključ raspisuje Konkurs za dodjelu stipendija redovnim studentima fakulteta i visokoškolskih ustanova od I do VI godine (odnosno prvog i drugog ciklusa studija) u Bosni i Hercegovini i inostranstvu za školsku 2021/2022. godinu, koji nisu korisnici stipendija ili subvencija za troškove smeštaja i ishrane iz sredstava budžeta Vlade USK-a ili drugih davaoca.
Za školsku 2021/2022. godinu iz budžeta općine Ključ dodjeljuje se 35 (trideset pet) stipendija .Stipendija se isplaćuje za 10 (deset) mjeseci tekuće akademske godine, a mjesečni iznos stipendije je 100,00 KM.
Pravo na dodjelu stipendija po ovom Konkursu imaju kandidati:
  • redovni studenti fakulteta i visokih škola od I do VI godine (odnosno prvog i drugog ciklusa studija) koji su u tekućoj akademskoj godini prvi put upisali godinu studija
  • koji nisu u statusu apsolventa
  • koji imaju prebivalište na području općine Ključ
  • koji nisu korisnici stipendija ili subvencija za troškove smještaja i ishrane iz sredstava budžeta Vlade USK-a ili drugih davaoca

Studenti koji su dobijali stipendije proteklih godina iz budžeta općine Ključ takođe podliježu ponovnom prijavljivanju na Konkurs za dodjelu stipendija.

Kandidati za stipendiju podnose molbu za dodjelu stipendija općini Ključ – Službi za stručne poslove Općinskog načelnika i Općinskog vijeća, opću upravu i društvene djelatnosti. Rok za podnošenje prijave – zahtjeva na konkurs je petnaest dana od dana raspisivanja odnosno do 28.03.2022. godine. Konkurs za dodjelu stipendija objavljen je na web stranici općine Ključ, oglasnim pločama u zgradi općine Ključ i mjesnim zajednicama i putem Radio Ključa.

KOMPLETAN TEKST KONKURSA

 

(Visited 31 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments