Konkurišite za stipendiju na Univerzitetu Skövde, Švedska

17 jan
Rok prijave 01.02.2021

Univerzitet u Ševdeu poziva građane zemalja izvan EU/EEA i Švajcarske, koji žele da pohađaju master studije, da se prijave za master studije na Univerzitetu. Stipendija je za početnike koji plaćaju školarinu, a ne već upisane studente.

OBLAST: Obrazovanje

OPIS

Vrijednost stipendije je 50% od školarine, koja će se automatski odbiti od školarine. Stipendija se dodeljuje za jedan akademski semestar, ali se može produžiti i za naredne semestre pod uslovom da su rezultati studija zadovoljavajući. Preostali dio školarine studenti će morati sami finansirati i pokriti svoje životne troškove.

USLOVI

Kandidati moraju biti početnici koji upisuju master studije. Stipendiju mogu dobiti samo ako je master program na Univerziteta odabran kao prvi prioritet na University Admissions.

NAČIN PRIJAVE

– Kandidati za stipendije prvo se moraju prijaviti za master program na Univerzitetu u Ševdeu putem veb stranice https://www.universityadmissions.se/.

– Snimite dvominutni video koji objašnjava zašto želite da pohađate master program na Univerzitetu i kako ćete iskoristiti znanje stečeno tokom programa.

– Otpremite svoj dvominutni video na sajtu ili u cloud-u kako bi ga Komitet za stipendije mogao pregledati, na primjer, otpremite svoj video na YouTube i označite ga kao ‘unlisted’. Imajte na umu da video mora biti dostupan za gledanje putem linka (ne za preuzimanje) koji ste poslali u obrascu za prijavu za stipendiju a ne za download.

Zatim popunite aplikacionu formu: https://www.his.se/…/application-masters-scholarships/

ROK ZA PRIJAVU:1. februar 2021.Detaljnije: https://www.his.se/…/scholarships/masters-scholarships/

(Visited 317 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments