Konkurišite za nagradu za mlade ekonomiste

6 maj
Rok prijave 03.06.2024

WTO poziva mlade ekonomiste da dostave eseje za WTO nagradu za 2024. godinu. Cilj nagrade je promovisanje visokokvalitetnih istraživanja o trgovinskoj politici i međunarodnoj trgovinskoj saradnji i jačanje odnosa između WTO-a i akademske zajednice. 

OBLAST: 

ekonomija, trgovinska politika

OPIS

Godišnja WTO nagrada za eseje nudi nagradu od 5.000 švajcarskih franaka autorima najboljih eseja. U slučaju koautorskih radova, nagrada će biti ravnomerno podijeljena među autorima. Pobjednički rad će zvanično biti objavljen na godišnjem sastanku Evropske studijske grupe trgovine (ETSG), najveće konferencije specijalizovane za međunarodnu trgovinu. Ceremonija dodjele nagrade će se održati od 12. do 14. septembra 2024. godine na Univerzitetu u Atini, u Grčkoj. Pobednički autor će dobiti sredstva za učešće na sastanku.

USLOVI

Rad mora obraditi pitanja vezana za trgovinsku politiku i međunarodnu trgovinsku saradnju. Autor(i) rada mora(ju) imati ili biti angažovani na završetku doktorske disertacije i, ako su stariji od 30 godina, ne smiju biti više od dvije godine nakon odbrane doktorata. U slučaju koautorskih radova, ovaj zahtjev se odnosi na sve autore. Pored toga, da bi bili razmatrani za nagradu, eseji ne mogu preći 15.000 riječi.

NAČIN PRIJAVE

Svi radovi treba da budu poslati na [email protected]. Prilozi treba da uključuju kao odvojene priloge u PDF formatu:

  • esej i
  • CV autora, navodeći trenutnu/najnoviju pripadnost, akademsku instituciju koja je dodijelila doktorat, godinu (ili očekivanu godinu) doktorata i datum rođenja autora.

ROK ZA PRIJAVU: 

03.06.2024.

Detaljnije na: https://www.wto.org/english/news_e/news24_e/essay_01feb24_e.htm

(Visited 40 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments