Konjic: Udruženje “Pi Klub” organizuje STEM CHALLENGE 2023

26 dec
Rok prijave 31.12.2022

Udruženje “Pi Klub” iz Konjica organizuje STEM izazov za sve učenike srednjih škola. Riječ je o takmičenju u modernim naučnim disciplinama, a tema takmičenja je “Zaštita od požara”.

“Ove godine obnavljamo prvi projekat “Pi Kluba”. STEM izazov je takmičenje u modernim disciplinama, kao što su nauka, tehnologija, inženjerstvo i matematika. Ove godine smo odlučili da damo konkretnu temu , odnosno problem koji je potrebno riješiti, a tema je Zaštita od požara” – kazao je za radiokonjic.ba Emir Lizde, jedan od članova Udruženja “Pi Klub”.

“Za razliku od prošle godine, ove godine smo takmičenje podijelili u dvije kategorije. Prva je IoT – integrisani sistemi, a druga je Software kategorija. U obje kategorije ćemo imati zasebno ocjenjivanje, kao zasebno takmičenje, a nagrada za pobjednika će biti 1000KM” – dodao je Lizde.

“Ovo takmičenje je za učenike srednjih škola, a takmičenje je isključivo za grupe, a jednu ekipu čini minimalno 2 člana. Kandidati moraju da se prijave na takmičenje do 31. decembra tekuće godine, a nakon toga imaju nešto više od mjesec dana da dostave finalni projekat. Inicijalna ideja je da ove godine takmičenje bude održano na Pi dan, što je, naravno, 14. mart” – kazao je Lizde.

Svi zainteresovani učenici na ovo takmičenje  mogu se prijaviti putem facebook stranice Pi Kluba  ili putem emaila [email protected].

radiokonjic.ba

(Visited 92 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments