Konferencija “Zelena ekonomija u BiH 2020-mogućnosti i prepreke”

24 nov
Četvrta po redu konferencija „Zelena ekonomija u BiH – mogućnosti i prepreke“ u organizaciji Fondacije Heinrich Böll održat će se 26. i 27. novembra 2020, u skladu sa situacijom, po prvi puta online.
ZA 26.11.2020.
REGISTRUJTE SE PUTEM LINKA:
https://us02web.zoom.us/j/86754951434
ZA 27.11.2020.
REGISTRUJTE SE PUTEM LINKA:
https://us02web.zoom.us/j/86744231033
Bez obzira na ogroman potencijal za rast i zapošljavanje zelena ekonomija, nikada do sada nije bila toliko u fokusu interesovanja kako javnosti, tako i donosioca odluka u BiH, kao zadnjih dana tijekom potpisivanja Zelene agende za Zapadni Balkan na regionalnom samitu u Sofiji.
Zelena agenda trebala bi podstaći rast privrede i, istovremeno, rješavanje nekih od povezanih izazova u oblastima okoliša i zdravlja, poput zagađenja zraka, te omogućiti ogroman potencijal za razvoj i otvaranje radnih mjesta. Neke od ključnih oblasti Zelene agende su obnovljivi izvori energije, odbacivanje uglja, upravljanje otpadom, kao i održivi sistem za opskrbu hranom i ruralna područja.
Cilj Konferencije je istražiti i naglasiti sve probleme, izazove, mogućnosti i šanse koje Bosna i Hercegovina ima u procesu energetske tranzicije, cirkularne ekonomije i ruralnog razvoja tijekom dva dana 26./27.11.
Devet panelista/ica iz privrede, politike i nevladinog sektora će prezentirati trenutnu situaciju i diskutirati o tome šta trebamo i možemo učiniti kada govorimo o zelenoj ekonomiji u BiH.
Za sve dodatne informacije molimo vas da kontaktirate Jasminku Bjelavac, [email protected].
(Visited 6 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments