Konferencija u Banjoj Luci: Socijalna prava u digitalnom dobu

16 dec

Banjalučki centar za ljudska prava i Fondacija Friedrich Ebert Banja Luka, povodom obilježavanja Međunarodnog dana ljudskih prava 2019. godine, organizuju konferenciju pod nazivom: „Socijalna prava u digitalnom dobu”.

Na ovom događaju, koji će se održati 18. decembra 2019. godine (srijeda) u hotelu „Bosna” u Banjoj Luci sa početkom od 12 časova, biće održana tri izlaganja sa diskusijom o stanju i problemima, kao i o statusu socijalnih modela i socijalnih prava u novom dobu – dobu digitalizacije, u Bosni i Hercegovini i regionu.

Na konferenciji će se govoriti i o tome da li je novo digitalno doba u stvari i kraj socijalnih modela kakve poznajemo, i o tome da li se radno zakonodonosilaštvo i propisi o radnom vremenu gube u eri novih tehnologija.

Takođe, raspravljaće se i o temama socijalnih preduzeća i do kojeg nivoa ona postoje u Bosni i Hercegovini, kao i da li entiteti i država podržavaju primjenu novih tehnologija u poboljšanju poslovanja i povećanju broja socijalnih preduzeća.

Na konferenciji će biti riječi i o tome kako se pojavom digitalizovane ekonomije otvaraju nove mogućnosti i kako se putem samozapošljavanja i preduzetničkih ideja može poboljšati socijalni status, kao i da li ekonomija ide putem toga da većina građana postane samozaposlena.

Na konferenciji će biti održana tri izlaganja sa diskusijom o stanju i problemima u vezi sa socijalnim pravima i novom digitalnom dobu.

Izlagači na ovoj konferenciji su: Mladen Mirosavljević, profesor na Banja Luka College, koji će pričati o socijalnim pravima u digitalnom vremenu, Ranka Ninković Papić, direktorica Fondacije za socijalno uključivanje u Bosni i Hercegovini, koja će izlagati temu o socijalnim preduzećima u BiH i Vladimir Ćorda, direktor u d.o.o. Virtuo, koji će pričati o samozapošljavanju, preduzetništvu i korelaciji sa poboljšanjem životnog standarda.

Kao učesnici skupa, pored izlagača, pozvani su naučnici, univerzitetski profesori, predstavnici institucija, nezavisni intelektualci i predstavnici akademske zajednice, studenti i novinari.

Prisustvo je slobodno i besplatno i otvoreno je za sve zainteresovane građane_ke.

Više o samom događaju možete saznati na sljedećem linku: http://www.blchr.org/konferencija-socijalna-prava-u-digitalnom-dobu/

Video najavu Konferencije možete vidjeti na sljedećem linku: https://www.youtube.com/watch?v=nc2SK53ocXc

Program (Agendu) događaja možete preuzeti na sljedećem linku: https://drive.google.com/open?id=1jaRS9Gj-DB-4OgnQfHc5jgsuquugRySJ

Konferencija se održava 18. decembra 2019. godine (srijeda) u hotelu „Bosna” u Banjoj Luci, sa početkom u 12 časova.

(Visited 89 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments