Konferencija Snaga lokalnog kao faktor razvoja lokalne zajednice

19 jun

U okviru implementacije petogodišnjeg programa Snaga lokalnog koji podržava Američka agencija za međunarodni razvoj USAID u periodu od 21-23. juna će biti održana godišnja konferencija Snaga lokalnog kao faktor razvoja lokalne zajednice.

Konferencija Snaga lokalnog kao faktor razvoja lokalne zajednice ima za cilj dodatno umrežavanje svih partnera_ica koji_e implementiraju program Snaga lokalnog: Fondacije Mozaik, Instituta za razvoj mladih KULT, Fondacije tuzlanske zajednice, Centra za građansku suradnju Livno i Mreže za izgradnju mira, sa relevantnim akterima koji rade u lokalnim zajednicama: predstavnicima_ama nevladinih organizacija aktivnih na lokalnom nivou, predstavnicima_ama razvojnih agencija, lokalnih medija i lokalnih vlasti.

Konferenciju će pozdravnim govorom otvoriti Nancy J. Eslick, Direktorica Misije USAID-a u BiH i Nataša Maksimović, Predsjednica Udruženja Mreža za izgradnju mira. Tokom prvog dana konferencije učesnici_e će imati priliku slušati i diskutovati o radu USAID-a u BiH, programu Snaga lokalnog, komponentama Snage lokalnog predstavljenih kroz rad partnerskih organizacija, te izazovima u radu na poboljšanju lokalne zajednice u svjetlu prilagođavanja ograničenjima tokom pandemije COVID – 19.

Nakon prvog dijela konferencije planiran je rad u grupama sa ciljem davanja odgovora na dodatne upite prisutnih povodom programa Snaga lokalnog, dodatnog povezivanja prisutnih na konferenciji, ali i osmišljavanja konkretnih ideja i inicijativa za partnerstva između partnera_ica Snage lokalnog i ključnih lokalnih aktera_ki. Svaka radna grupa će biti mix predstavnika_ca partnerskih organizacija i lokalnih aktera_ki. Prije rada u radnim grupama učesnici_e će prvog dana konferencije imati priliku saznati više o fokusu rada svake od partnerskih organizacija, postignućima tokom njihove dosadašnje implementacije u okviru programa Snaga lokalnog, kao i izazovima, što će dati osnovu za buđenje interesovanja i motivacije učesnika_ca, refleksiju, potencijalne sugestije za poboljšanje, ali i razvijanje ideja za umrežavanje i zajednički rad sa partnerskim organizacijama.

Otvaranje konferencije je planirano u 10:30 sati u utorak 22. juna, pratite Facebook stranicu Mreže za izgradnju mira gdje ćete imati priliku pratiti uživo prenos otvaranja konferencije.

(Visited 42 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments