Konferencija “Sfera 2024: Tehnologija betona” uskoro u Sarajevu

13 feb

Sajam i konferencije ‘’Sfera 2024: Tehnologija betona’’ održat će se 21. i 22.2.2024. godine u Sarajevu, Hotel Hills. Ovo je XIV po redu naučno stručna konferencija i sajam iz oblasti građevinarstva i arhitekture u organizaciji kompanije Sfera d.o.o. i regionalnog časopisa za građevinarstvo i arhitekturu m-Kvadrat.  Suorganizatori konferencije su Fakultet građevinarstva, arhitekture i geodezije Sveučilište Mostar, Veleučilište Zagreb, Građevinski fakultet Sarajevo, GIT Institut Tuzla, IGH Institut Zagreb, Arhitektonsko građevinski fakultet Banja Luka, Internacionalni Burch Univerzitet, Tehnički fakultet Univerzitet Bihać.

Betonski proizvodi su već decenijama predmet ispitivanja, a u cilju poboljšanja ugodnosti korištenja unutrašnjeg prostora, te ostvarivanja veće stabilnosti konstruktivnih sistema. Na konferenciji se iznose regulative i standardi u oblasti tehnologije betona, prezentiraju dosadašnja iskustva u procesu izgradnje objekata, te preispituju naučna, i tehnološka dostignuća kao i profesionalna opredjeljenja u kontekstu proizvodnje i primjene materijala za spravljanje betona, njihove prednosti i uslovi za primjenu kao i mogućnosti za poboljšanjem. Cilj diskusije je razmjena znanja i iskustva u različitim oblastima inženjerstva, kao i otvaranje mogućnosti uspostavljanja međunarodne i domaće saradnje.

ZLATNI SPONZORI: PENETRON, SIKA, KAKANJ CEMENT, TKK.

SREBRENI SPONZORI: XYPEX, ALPHAPLAN, CURECRETE, POLYFIBERS, NEXE.

PARTNERI, IZLAGAČI I PRIJATELJI: LUKAVAC CEMENT, MAPEI, PMO, PERI, TRANSPORTBETON, ALMY, ADING, DULY, BHS INFORMATIKA, BINIS BETON, RO TEHNOLOGIJA, RADCON INŽENJERING, TERAKOP, NEOBIM, BAUPARTNER, ŠIRBEGOVIĆ INŽENJERING, BABIĆ, SOLIDIAN KELTEKS, TEHNA, HERING, DOKA.

sfera

Predavače pogledajte na linku

Program konferencije na linku

Prijavite se putem forme na linku

Ekskluzivni televizijski partner: Face TV

Ekskluzivni radijski partner: Radio M

Web bussiness media partner: Akta

Medijski sponzori: Bljesak.info, Mostarski.ba, Prozori i Vrata, Vijesti.ba, Biznis.ba, Energetika.ba, Gradjevinarstvo.rs, Grenef, Hercegovina.info, Jabuka.tv, Manager.ba, Mostarska panorama, Pit.ba, Podovi, Pogled, Poslovne novine, Tnt Radio.

(Visited 35 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments