Konferencija – Saradnja podijeljenih zajednica – izazovi i uspjesi

23 apr
Rok prijave 25.04.2024

Sarajevo, 25.04.2024. godine, Hotel Hollywood

U okviru USAID-ovog projekta Snaga lokalnog, Mreža za izgradnju mira vas poziva na učešće na konferenciji posvećenoj izgradnji mira u lokalnim zajednicama u Bosni i Hercegovini (BiH) s fokusom na međusobnu saradnju podijeljenih lokalnih zajednica.

Kako bismo zajednički uspostavili što efikasniju saradnju lokalnih zajednica te razmijenili iskustva, dobre prakse i razvili buduće zajedničke akcije u oblasti jačanja društvene odgovornosti, pozivamo vas da nam se pridružite konferenciji. Imat ćemo priliku čuti direktna iskustva vlasti u svrhu bolje saradnje i razvoja podijeljenih lokalnih zajednica te iskustva organizacija civilnog društva o modalitetima rada na pomirenju i tretiranju različitosti.

Konferencija je interaktivnog karaktera i uključuje priliku da zajednički učimo, ali i kreiramo preporuke za OCD po osnovu kojih će dalje djelovati, kao i za donositelje odluka na svim nivoima vlasti.

Konferencija je otvorena za predstavnike udruženja, fondacija, medija, lokalnih i viših nivoa vlasti kao i sve ostale društvene aktere.

Svi_e zainteresirani_e mogu se prijaviti do 20.04.2024. godine putem online obrasca dostupnog na ovom linku Konferencija “Saradnja podijeljenih zajednica – izazovi i uspjesi”

Organizator snosi troškove puta za učesnike_ce koji dolaze van Sarajeva. Troškovi polupansiona u hotelu (24. na 25.04,) su obezbijeđeni su za učesnike_ce koji dolaze iz gradova udaljenih više od 120 km od Sarajeva. Predstavnicima javnih institucija i organa vlasti koji dolaze van Sarajeva organizator snosi samo eventualne troškove noćenja.

Kontakt: Radenko Udovičić, istraživač i projektni menadžer na projektu Snaga lokalnog (radenko.udovičić@mreza-mira.net)

Snaga lokalnog je petogodišnji projekat Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) koji radi na osnaživanju lokalnih zajednica. Kroz pomoć i podršku zajednicama u BiH želimo razviti kapacitete koji omogućavaju održivi rast, povećanje građanskog angažmana i mobilizaciju raspoloživih lokalnih resursa. Više informacija dostupno je na web stranici www.snagalokalnog.ba

Program konferencije

SARADNJA PODIJELJENIH ZAJEDNICA – IZAZOVI I USPJESI

Sarajevo, 25.04.2024. godine, Hotel Hollywood

9.30 – 9.40h

Otvaranje konferencije

Elma Kazagić, novinarka i moderatorica konferencije i Mirela Bezdrob, program menadžerica projekta „Snaga lokalnog“.

9.40 – 11.00h

Razvoj lokalne zajednice – saradnja Grada Goražde i Opštine Foča

Ernest Imamović, gradonačelnik Goražda i Igor Ćurčić, samostalni stručni saradnik za kulturu i turizam opštine Foča

11.00 – 11.30h

Kafe pauza

11.30 – 13.00h

Građanski aktivitet, primjeri projekata povezivanja OCD sektora – Uspjesi i izazovi

Spasoje Kulaga, predsjednik organizacije „Pravi požar“, Derventa i Nihad Suljić, aktivista i dobitnik mirovne nagrade „Goran Bubalo“

13.00 – 14.00h

Ručak

14.00 – 15.30h

Modaliteti projekata tretiranja pomirenja, povezivanja i različitosti

Radenko Udovičić, dugogodišnji menadžer diversity projekata i istraživač (Mreža za izgradnju mira) i Haris Badžić, stručnjak za komunikacije (Mreža za izgradnju mira)

(Visited 26 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments