Konferencija “Izazovi procesa evropskih integracija u Bosni i Hercegovini i uloga parlamenata”

25 feb

Udruženje građana „Zašto ne“ i portal javnarasprava.ba, uz podršku Ambasade Kraljevine Nizozemske u BiH, organizuju konferenciju pod nazivom “Izazovi procesa evropskih integracija u Bosni i Hercegovini i uloga parlamenata” koja će se održati 28.02.2020. godine, u hotelu Novotel- Bristol, Sarajevo.

U sklopu konferencije održat će se dvije panel diskusije koje će pokušati dati odgovore na pitanja šta je sve do sada urađeno kada je riječ o putu Bosne i Hercegovine ka Evropskoj uniji i koji su, u tom konekstu, negativni efekti višemjesečnih blokada rada zakonodavnih tijela.

Konferencija je međunarodnog karaktera te će, osim kreatora politika u BiH, okupiti i sagovornike iz država članica EU, država iz Regiona koje su na putu ka EU, civilnog društva kao i širu javnost kako bi se razgovaralo o izazovima pred kojima se nalazi BiH kada su evropske integracije u pitanju.

Učesnici će se također fokusirati na prioritete i preporuke iz Mišljenja Evropske komisije, te s tim u vezi podvući bitnost usklađivanja bh. zakonodavstva sa Acquis communautaire (pravnom tečevinom EU).

Nazivi panel rasprava su “Usklađivanja bh. zakonodavstva sa EU legislativom: Učinjeno i propušteno” i “Uloga parlamenata u procesu EU integracija/ Primjeri dobre prakse i iskustva iz regije”.

Ukoliko ste zainteresovani za učešće na konferenciji registraciju možete izvršiti OVDJE.

Ovaj projekat se provodi uz podršku Ambasade Kraljevine Nizozemske u BiH.

(Visited 97 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments