KONFERENCIJA: Industrija = Budućnost ekonomskog razvoja BiH

10 nov
Rok prijave 20.11.2023

Sarajevo, 30.11.2023. – Hotel Hills i Online (Zoom link i Livestreaming Facebook)

U okviru projekta Snaga lokalnog, Mreža za izgradnju mira ponosno vas poziva na učešće na konferenciji posvećenoj stanju industrije u Bosni i Hercegovini (BiH) na kojoj ćemo predstaviti provedeno ekonomsko istraživanje s jedinstvenim uvidom industrije u lokalnim zajednicama i različite industrijske sektore.

Nakon pregleda stanja industrije na lokalnom nivou, naši panelisti – predstavnici lokalnih vlasti, će podijeliti svoje uspješne strategije podrške razvoju lokalne ekonomije. Imat ćete priliku iz prve ruke saznati kako su lokalne vlasti uspješno podržale rast industrije u svojim zajednicama.

Konferencija uključuje i priliku da zajednički kreiramo preporuke za donositelje odluka na lokalnom, kantonalnom i entitetskom nivou vlasti, kao i za lokalne ali i međunarodne razvojne agencije za daljnji ekonomski razvoj BiH zasnovan na (re)industralizaciji.

Ne propustite ovu priliku za stjecanje znanja, razmjenu iskustava i doprinos razvoju industrije u BiH. Pridružite nam se na konferenciji i zajedno ćemo graditi bolju ekonomsku budućnost za Bosnu i Hercegovinu.

Konferencija je otvorena za predstavnike lokalnih vlasti i viših nivoa vlasti, posebno za institucije koje se bave socioekonomskim razvojem, razvojne agencije, privredne komore, kao i udruženja fondacije koje su aktivne u oblasti privrednog razvoja.

Svi_e zainteresirani_e mogu se prijaviti do 20.11.2023. godine putem online obrasca dostupnog na ovom linku.

Organizator snosi troškove noćenja i puta za učesnike/ce koji dolaze van Sarajeva, dok predstavnicima javnih institucija i organa vlasti koji dolaze van Sarajeva, organizator snosi samo troškove noćenja.

Kontakt: Elma Demir, istraživačica i projektna menadžerica ([email protected])

Snaga lokalnog je petogodišnji projekat Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) koji radi na osnaživanju lokalnih zajednica. Kroz pomoć i podršku zajednicama u BiH želimo razviti kapacitete koji omogućavaju održivi rast, povećanje građanskog angažmana i mobilizaciju raspoloživih lokalnih resursa. Više informacija dostupno je na web stranici www.snagalokalnog.ba

P R O G R A M

09:30 – 09:45 Registracija učesnika/ca
09:45 – 10:00 DOBRODOŠLICA I CILJEVI Snježana Ivandić Ninković, menadžerica programa Snaga lokalnog Elma Demir, voditeljica istraživanja
10:00 – 10:45 UVODNO IZLAGANJE: Razvoj industrije u BiH po općinama Prof. dr. Anto Domazet, nezavisni stručnjak
10:45 – 11:00 PREZENTACIJA: Statistički podaci i praćenje industrijskog razvoja Fahir Kanlić, nezavisni stručnjak
11:00 – 11:30 Pauza za kafu
11:30 – 12:30 PANEL PREZENTACIJE: Lokalne zajednice – lideri (re)industralizacije u BiH   Predstavnici lokalnih vlasti
12:30 – 13:00 PANEL DISKUSIJA: Re(industralizacija) kao vizija socioekonomskog razvoja BiH
13:00 – 13:30 REZIME: Zaključci i preporuke Prof. dr. Anto Domazet
13:30 – 14:30 Ručak
(Visited 93 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments