Konferencija “Edukacija i zadržavanje radne snage u turizmu i ugostiteljstvu” 15. juna u Mostaru

2 jun

Edukacija i zadržavanje radne snage u turizmu i ugostiteljstvu” tema je konferencije koja će se održati u četvrtak, 15. juna početkom u 11 sati u prostorijama Centra za posjetitelje na Buni u Mostaru. Organizator konferencije je Turistički klaster Hercegovina, regionalna organizacija koja djeluje posljednjih deset godina i okuplja vodeće firme u turističko – ugostiteljskom sektoru.

Cilj konferencije je aktualizirati pitanje nedostatka radne snage u turizmu i ugostiteljstvu te stvoriti sinergiju između javnog i privatnog sektora kako bi se zajednički potaklo rješavanje ovog gorućeg problema.

Ključno uvodno izlaganje na konferenciji će održati prof. dr sc Slobodan Ivanović, redoviti profesor u trajnom zvanju Fakulteta za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu u Opatiji. Sudionici će kroz program konferencije imati priliku poslušati iskustva iz Austrije koja je dugo godina radila na uspostavi modela dualnog obrazovanja. Predstavnici hotelijera i restoratera iz Bosne i Hercegovine i Hrvatske podijeliti će svoja iskustva i mjere koje poduzimaju uoči priprema za turističku sezonu.

Sektor turizma i ugostiteljstva posljednjih se godina susreće s odljevom radnika u susjedne zemlje tijekom ljetne sezone. Zadržavanje radne snage postao je veliki problem koji članice Turističkog klastera Hercegovina kroz svoj rad žele aktualizirati.

– Privatni turističko – ugostiteljski sektor u suradnji s donositeljima odluka na lokalnoj, županijskoj i federalnoj razini zajedno s predstavnicima srednjoškolskih i visokoobrazovnih institucija i nevladinih organizacija žele ovaj problem aktualizirati i provjeriti kako zajedničkim naporima i međusektorskim djelovanjem možemo utjecati na povoljnije poslovno okruženje – kazala je Marija Vukoja, predsjednica Turističkog klastera Hercegovina.

Na konferenciji će sudjelovati predstavnici privatnih firmi iz turističkog i ugostiteljskog sektora iz Bosne i Hercegovine i Hrvatske, predstavnici resornih institucija, obrazovne ustanove, pružatelji iskustava u turizmu i predstavnici nevladinih organizacija.Prijavnica za sudjelovanje na konferenciji na linku OVDJE.

-catbih.ba

(Visited 9 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments