Konferencija – CPU – Reforma obrazovanja u Kantonu Sarajevo – kako dalje?

23 feb
Rok prijave 24.02.2020

Centar za politike i upravljanje ima zadovoljstvo pozvati predstavnike medijskih kuća na konferenciju Reforma obrazovanja u Kantonu Sarajevo – kako dalje?, koja će se održati 26. februara 2020. godine, u Atrium sali Hotela “Europaˮ, sa početkom u 11.00h.

Panelisti na ovoj konferenciji će biti: Damir Marjanović, Namir Ibrahimović, Vedran Zubić.
Planirana konferencija predstavlja nastavak niza CPU-ovih javnih diskusija na temu obrazovanja, završno sa okruglim stolom održanim u januaru 2019. godine na osnovu čijih zaključaka je nastao dokument Smjernice za bolje obrazovanje BiH, gdje su identifikovani i obrazloženi ključni izazovi reforme obrazovnih politika u Bosni i Hercegovini, te ponuđeni modeli njihovog prevazilaženja.

Smjernicama želimo pridružiti razgovor o postignutom napretku u provođenju obrazovnih reformi u Kantonu Sarajevo, kao i razgovor o planu nove skupštinske većine u vezi reformskih procesa, te rezultate PISA istraživanja i važnost kontinuiranog sudjelovanja škola na međunarodnim testiranjima kao poseban povod nastavku diskusije na temu obrazovanja u Bosni i Hercegovini.

Struktuirana u formi panela kojem će uslijediti Q&A diskusija, ova konferencija će okupiti relevantne aktere obrazovnih procesa u Bosni i Hercegovini, predstavnike zakonodavne i izvršne vlasti u Kantonu Sarajevo, nosioce kurikularne reforme, nastavnike u školstvu, te stručnjake za obrazovna pitanja iz akademske i civilne zajednice, sa ciljem otvaranja javne diskusije koja će stvoriti povoljan ambijent za nastavak planiranja i provedbe reformi.
U nadi da ćete se odazvati našem pozivu, unaprijed Vam se zahvaljujemo i molimo da nam sudjelovanje potvrdite najkasnije do ponedjeljka, 24. februara 2020. godine.

Agenda-CPU-Konferencija-Reforma-obrazovanja-u-Kantonu-Sarajavo-kako-dalje

(Visited 148 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments