Kompanija Atlantbh dodjeljuje stipendija za studente IT studijskih programa za šk. 2022/23. godinu

16 okt

Kompanija Atlantbh objavila je Javni konkurs za dodjelu 10 stipendija redovnim studentima na visokoškolskim ustanovama u Bosni i Hercegovini za šk. 2022/23. godinu.
Već petu godinu za redom, kompanija Atlantbh dodjeljuje stipendije studentima IT studijskih programa širom Bosne i Hercegovine, a stipendije se dodjeljuju uspješnim studentim prvog ciklusa studija (I, II godina) – 5 i studentima iz socijalno ugroženih porodica (I, II godina) – 5.
Vrijednost stipendije je 200,00 KM/mjesečno za uspješne studente prvog ciklusa studija i 350,00 KM za studente iz socijalno ugroženih porodica, što u sumi za 10 mjeseci iznosi 2.000,00 KM odnosno 3.500,00 KM za školsku godinu po jednom studentu.
Pravo na dodjelu stipendija imaju redovni student koji imaju prebivalište na teritoriji Bosne i Hercegovine uz uslove da su državljani Bosne i Hercegovine, da su redovni studenti I ciklusa studija na visokoškolskim ustanovama na teritoriji BiH (ili se prvi put upisuju na I ciklus studija), da nisu obnavljali nijednu godinu u toku studija (ili da su prvi put upisali/upisuju na godinu studija za koju traže stipendiju), da ne primaju stipendiju iz drugih izvora stipendiranja (od pravnog ili fizičkog lica) i da nisu zaposleni na određeno ili na neodređeno.

Prilkom odabira stipendista razmatrat će se isključivo pet kriterija. Na prvom mjestu su uspjeh na fakultetu (ili u srednjoj školi), na drugom angažovanost u studentskim i drugim organizacijama, na trećem učešće na relevantnim takmičenjima ili sl., državnim i/ili međunarodni (takmičenja vezana za: tehničko-tehnološke i IT predmete), na četvrtom spisak projekata na kojem je student fakultativno radio i na petom socijalni status studenata (samo za kategoriju: studenti iz socijalno ugroženih porodica).

Za prijavu na stipendije potrebno je ispuniti online prijavu na web stranici kompanije Atlantbh (Kategorija 1 – Uspješni studenti: Online prijava Kategorija 2 – Studenti iz socijalno ugroženih porodica: Online prijava) i priložiti CV i motivaciono pismo.

(Visited 174 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments