Kompanija Atlantbh dodjeljuje stipendija za studente IT studijskih programa za šk. 2021/22. godinu

4 okt
Rok prijave 31.10.2021
Kompanija Atlantbh d.o.o objavila je Javni konkurs za dodjelu 10 stipendija redovnim studentima na visokoškolskim ustanovama u Bosni i Hercegovini za šk. 2021/22. godinu.
Već četvrtu godinu za redom, kompanija Atlantbh dodjeljuje stipendije studentima IT studijskih programa širom Bosne i Hercegovine.

Vrijednost stipendije je 200,00 KM/mjesečno za uspješne studente prvog ciklusa studija i 350,00 KM za studente iz socijalno ugroženih porodica, što u sumi za 10 mjeseci iznosi 2.000,00 KM odnosno 3.500,00 KM za školsku godinu po jednom studentu.

Za dodjelu stipendija mogu konkurisati redovni student koji imaju prebivalište na teritoriji Bosne i Hercegovine uz uslove da su državljani Bosne i Hercegovine, da su redovni studenti I ciklusa studija na visokoškolskim ustanovama na teritoriji BiH, da nisu obnavljali nijednu godinu u toku studija, da ne primaju stipendiju iz drugih izvora stipendiranja i da nisu zaposleni na određeno ili na neodređeno.

Prilkom odabira stipendista razmatrat će se isključivo pet kriterija, na prvom mjestu su uspjeh na fakultetu (ili u srednjoj školi), na drugom angažovanost u studentskim i drugim organizacijama, na trećem učešće na relevantnim takmičenjima ili sl., državnim i/ili međunarodni (takmičenja vezana za: tehničko-tehnološke i IT predmete), na četvrtom spisak projekata na kojem je student fakultativno radio i na petom socijalni status studenata (samo za kategoriju: studenti iz socijalno ugroženih porodica).
(Visited 165 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments