Književnost: Poziv za slanje radova u šesti broj naučno-popularnog časopisa A PRIORI

21 aug
Rok prijave 15.03.2024

Udruženje za promovisanje kulture i mišljenja Sofia Banja Luka objavljuje poziv za slanje književnih radova u šesti broj naučno-popularnog časopisa A PRIORI br.6, god. 4/2024.

U obzir dolaze radovi bilo kojeg književnog roda (proza, poezija, esej, književna kritika, prikaz), s tim da će književna kritika prolaziti  i posebno određen recenzentski dio uređivanja.

Rok za slanje: 15.03.2024. godine

Radove slati na adresu: [email protected].

Šesti broj časopisa biće objavljen do kraja 2024. godine.

Mole se svi autori da svoje radove šalju u sljedećem formatu: Microsoft Word, font – Times New Roman, veličina – 12. Uz tekst poslati i kratku biografiju sa fotografijom, kao i kontakt podatke (ime i prezime, afilijacija, adresa, broj telefona i e-mail.

Radovi se ne honoriraju.

A PRIORI je časopis s međunarodnom reputacijom. A PRIORI objavljuje najbolje radove područja društvenih i humanističkih nauka na lokalnim jezicima, pismima latinici, ćirilici, kao i na engleskom jeziku. Časopis je otvoren tokom cijele godine za autore iz cijelog svijeta. Svi radovi namijenjeni recenziji su pregledani anonimno i odabrani na temelju toga daju li značajne, izvorne doprinose prvenstveno filozofskim, a onda i ostalim društveno-humanističkim raspravama kojima se bave.

(Visited 11 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments