„Knight Science Journalism” stipendijski program na MIT

22 jan
Rok prijave 28.02.2019

Stipendijski program “Knight” za naučno novinarstvo na MIT-u (Massachusetts Institute of Technology) podržava globalnu zajednicu posvećenih i marljivih novinara, koji su specijalizanti iz oblasti nauke, zdravlja, tehnologije i izvještavanja o očuvanju životne sredine.

[email protected] je dizajniran tako da prepozna novinare koji su pokazali visok nivo profesionalne nadmoći i dostignuća, kao i dugoročna posvećenost njihovoj vještini. Stipendija iznosi 70,000.00 Američkih dolara i uz to dodatne benefite, uključujući i osnovno zdravstveno osiguranje. Pod uslovima koje je MIT postavio, stipendisti se moraju odreći plaćenog profesionalnog posla u periodu od devet mjeseci, osim u slučaju da direktori programa ne obezbijede dozvolu ranije.

USLOVI

Da biste stekli uslov za [email protected] stipendiju, potrebno je da:

  • budete novinar sa punim radnim vremenom, bilo u određenoj oblasti ili kao slobodni saradnik. Novinari sa polovičnim radnim vremenom ne stiču uslov;
  • imate najmanje tri godine iskusta na polju nauke, tehnologije, očuvanju životne sredine ili medicine;
  • ste reporteri, pisci, urednici, producenti, ilustratori, reditelji ili foto-novinari. Tu spada posao u novinskim redakcijama, časopisima, TV stanicama, radio stanicama, i digitalnim medijima.

Novinari iz svih zemalja se takmiče na jednakoj osnovi i podstiču se da se prijave.


NAČIN PRIJAVE

[email protected]  koristi online system za prijavu koji se odvija preko “Submittabale“.

Prijavni formular možete popuniti na linku.

(Visited 156 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments