Klinika iz međunarodnog i evropskog prava ljudskih prava

24 feb
Rok prijave 02.03.2023

Može biti slika sljedećeg: tekst

Klinika iz međunarodnog prava i evropskog prava ljudskih prava se tradicionalno održava i ove godine u organizaciji ELSA-e Sarajevo i Univerziteta u Sarajevu – Pravnog fakulteta.
Sponzor ovogodišnje Klinike je Fondacija Konrad Adenauer Sarajevo, te smo izrazito sretni što godinama njegujemo uspješnu zajedničku saradnju.
Otvaranje Klinike i prvo predavanje počinje 10.03.2023., a svoje prijave možete slati do 02.03.2023.
Klinika je zamišljena kao vannastavna aktivnost koja će biti realizovana kroz ciklus predavanja, vježbi i takmičenja u simulaciji suđenja u periodu mart – april 2023. g. Predavanja će voditi istaknuti pravni stručnjaci u BiH koji se bave tematikom ljudskih prava, dok će pripreme za takmičenje u simulaciji suđenja voditi bivši učesnici Regionalnih takmičenja iz ljudskih prava.
Pravo učešća na Klinici ostvaruju studenti II, III, IV godine, apsolventi i studenti II ciklusa studija Pravnog fakulteta, zainteresovani za oblast međunarodnog i evropskog prava ljudskih prava.
Učešće na Klinici je u potpunosti besplatno i ELSA Sarajevo će svim polaznicima Klinike dodijeliti certifikate o učešću koji će biti vrednovani na tržištu rada.
U prijavi je potrebno navesti:
* Naslov maila: Prijava za učešće na Klinici iz međunarodnog i evropskog prava ljudskih prava
* Ime i prezime, godina studija
* Kratko motivaciono pismo
Prijave je potrebno slati na mail: [email protected]
Rok za prijave: 02.03.2023. godine do 23:59h.
Pogledaj prijevod
(Visited 69 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments