Khyentse Foundation

4 jan
Rok prijave 15.01.2022

Fondacija Khyentse je neprofitna organizacija osnovana 2001. godine od strane Dzongsar Khyentse Rinpoche da podrži sve tradicije budističkih studija i prakse. Fondacija je od 2001. godine podržavala pojedince i institucije u više od 30 zemalja i direktno uticala na živote ljudi širom svijeta. Aktivnosti fondacije Khyentse uključuju velike projekte očuvanja i prevođenja tekstova, podršku tradicionalnim monaškim fakultetima u Aziji, svjetski program stipendija i nagrada, akademski razvoj budističkih studija na velikim univerzitetima, obuku i razvoj budističkih lidera i nastavnika, budističko obrazovanje za djecu, podršku za individualno učenje i predavanja, kao i još mnogo toga.

Koje aktivnosti se finansiraju:

Fondacija Khyentse prihvata prijave za svoje donacije Ashoka za očuvanje i promociju Dharme te radi na povećanju Dharme aktivnosti širom svijeta na kreativan i dugotrajan način.

Fondacija Khyentse pruža brojne mogućnosti pojedincima i grupama za dobijanje sredstava za daljnje studije, prakse i aktivnosti dharme. Takođe sarađujemo sa mnogim vodećim institucijama na uspostavljanju programa stipendiranja i akademskih nagrada. U nesektaškom duhu Khyentse porijekla prihvatamo prijave budističkih učitelja, učenika, učenjaka, prevodilaca, praktičara, povratnika, iz svih tradicija bilo gdje u svijetu. Odbori koje je imenovao Khyentse Rinpoche rade zajedno u Sjedinjenim Državama, Evropi, Južnoj Americi i Aziji kako bi pregledali svaku prijavu.

Rok za prijave:

Prijave za Ashoka Grant su dva puta godišnje, 15. januar/siječanj – 15. februara//veljača i 15. jul/srpanj – 15. avgust/kolovoz.

Geografsko područje podrške:

Više zemalja svijeta uključujući i BiH.

Kriterij podobnosti:

Ashoka odbori za donacije pregledavaju prijave širokog spektra organizacija i pojedinaca koji se aktivno uključuju u projekte vezane za budizam.

Prijava kandidata neće se razmatrati ako:

  • Kandidati traže sredstva za građevinski projekat.
  • Prijava kandidata je nepotpuna ili ne objašnjava adekvatno budžet i obim projekta.
  • Prijava kandidata nije povezana sa budizmom ili budističkom aktivnošću.

Kako aplicirati:

Molimo vas da pogledate link ,odnosno link za više informacija.

Kontakt:

Web stranica: https://khyentsefoundation.org/

(Visited 106 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments