Kako misliti film: Prijavite se na radionicu filmske kritike za mlade 16. Pravo Ljudski Film Festivala

18 nov
Rok prijave 25.11.2021

Gradeći svoju kreativnu zajednicu, tijekom prethodnih godina, sastavljenu ne samo od prijatelja i prijateljica festivala, nego i mladih redatelja i redateljica, članova i članica žirija, autora i autorica, Pravo Ljudski Film Festival njeguje aktivan odnos ka društvenom i javnom, odnosno kritički pogled na svijet. U protekloj deceniji smo u festival integrirali filmski kritički izraz kao neodvojivi dio Pravo Ljudski identiteta, težeći kroz ovu formu predstaviti filmsku selekciju, problematizirati društvena i politička pitanja s kojima filmovi na programu polemiziraju, ali i promovirati kritičko mišljenje filma zasnovano na argumentu, znanju i senzibilitetu.

Ove godine nastavljamo naše prakse, tako što ponovno želimo (budućim) filmskim misliocima, novinarima i novinarkama u oblasti kulture, te mladim ljudima koji pišu i žele objavljivati umjetničku kritiku ponuditi šansu da to čine u toku festivala, gradeći na naš festivalski program, stručno mentorstvo i uzbudljivo festivalsko okruženje. Petero mladih ljudi s inspiracijom i motivacijom imat će priliku pohađati naše radionice, raditi na svom kritičkom izrazu, učiti o važnim društvenopolitičkim pitanjima današnjice kroz okno suvremenog kreativnog dokumentarnog filma.

Ako ste se okušali u pisanju umjetničke kritike, studirate na nekom od fakulteta društvenog, humanističkog ili umjetničkog usmjerenja, tražite prve ili nove profesionalne izazove i želite sklopiti korisna poznanstva u oblasti filma i kulture, prijavite se!

Očekuje vas nezaboravna festivalska avanture tokom koje ćete:

– Gledati naš ovogodišnji festivalski filmski program i pisati filmsku kritiku;

– Pohađati radionicu koja uključuje rad na tekstu i slikama uz mentora i goste i gošće festivala;

– Pratiti Q&A sesije i razgovore s gostima i gošćama, te tako učiti od međunarodno priznatih dokumentarista i dokumentaristica;

– Imati priliku objaviti radove na jednom od naših medijskih partnera;

S vama želimo dijeliti znanje i iskustvo, ali prije svega, ljubav prema pokretnim slikama. Stoga prethodno iskustvo nije nužno, ali bismo svakako voljeli vidjeti neki primjer vašeg prethodnog rada, bez obzira da li je objavljivan ili ne. Tražimo i odgovornost i komunikativnost, te poznavanje engleskog jezika. Također, pohađanje radionice i praćenje festivalskih sadržaja je obavezno.

Mentor radionice bit će filmski kritičar i urednik Duart Platforme, Arman Fatić koji će sudionice/ke provesti kroz kritičko mišljenje filmova, pisanje i uredništvo tekstova, te će pratiti i usmjeravati polaznice/ke u filmskim razgovorima i raspravama.

Prijave je potrebno dostaviti na [email protected] najkasnije do 25.11.2021. godine.

Zainteresirani kandidati i kandidatkinje potrebno je da pošalju CV na B/H/S jeziku, te jedan primjerak rada (filmski osvrt/esej/kreativno pisanje).

Radujemo se što ćete postati dio Pravo Ljudski zajednice.  Učimo misliti film zajedno!

 

(Visited 79 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments