Judo klub ‘Borsa’ provodi ‘Beactive’ program u Mostaru

30 sep

 

U povodu Evropske sedmice sporta, koja traje od 23. do 30. septembra, Sportski kolektiv grada Mostara Judo klub “Borsa” provodi”Beactive” program u tom gradu pod nazivom “Super Leo te zove… Budi fit!”.

Program će biti održan u srijedu, 30. septembra u mostarsko Velikom parku u vremenskom razdoblju od 16 do 20 sati.

Borsa spomenuti događaj organizira u saradnji s Evropskom komisijom i Federalnim ministarstvom kulture i sporta, a cilj projekta je poticanje ljudi na bavljenje sportom te su u projektne aktivnosti uključeni i fitness treneri i nutricionisti, kao i razni animatori i volonteri.

“U okolnim zemljama Evropska sedmica sporta i bogati popratni događaji posljednjih godina dobivaju na sve većem značaju i okupljaju velik broj učesnika, a organizatori spomenute sedmodnevne manifestacije su centralni državni uredi za sport koji ulažu velika finansijska sredstva na promociju sporta kako bi potakli ljude na bavljenje tjelesnom aktivnošću,a na taj način i zdravijim načinom života.

Ove godine Judo klub “Borsa” dobio je zadatak da približi sport i značaj bavljenja tjelesnom aktivnošću građanima grada Mostara” saopćili su organizatori.

Program će biti raznovrstan, a svim učesnicima i prolaznicima omogućiti će se besplatni savjeti fitness trenera o važnosti tjelesnog vježbanja, besplatni savjeti sa nutricionistom, aktivnosti za djecu, vježbice i igrice sa Super Leom i Lola Klaunovima, aktivnosti za odrasle (fitness izazovi), degustacija zdravih prirodnih sokova, druženje uz glazbu i slične aktivnosti.

Organizatori su pripremili i mnoge simpatične i zdrave nagrade za sve učesnike, navodi se u  saopćenju

(Visited 21 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments