Još šest dana za prijave na 7. Bicom Systems Hackathon

8 nov

Takmičenje se održava od 8. do 10. decembra, a prijaviti se mogu studenti u timovima iz cijele Bosne i Hercegovine.

Bicom Systems Hackathon tradicionalno će se održati u Tuzli i trajat će tri dana. Pored vremena određenog za razvoj idejnih rješenja, učesnici će imati priliku prisustvovati korisnim radionicama, te upoznati istomišljenike iz drugih gradova. Za takmičare koji se nalaze izvan Tuzle, bit će obezbijeđen smještaj, te refundirani putni troškovi.

Ovogodišnja generalna tema zasniva se na savladavanju i upotrebi generativnih AI modela, a konkretan problem/izazov, bit će podijeljen sa učesnicima na dan samog takmičenja.

Ova tehnologija otvara uzbudljive mogućnosti u svijetu kreacije digitalnog sadržaja, poboljšavajući korisnička iskustva i automatizirajuće generiranje sadržaja za dinamičke aplikacije.

Novčane nagrade iznosit će:

  1. AI Pioneer Award | 2000 KM
  2. Innovation in AI Award | 1500 KM
  3. AI Visionary Award | 1000 KM

Prijaviti se možete putem linka do 13. novembra 2023. godine.

Pored vrijednih novčanih nagrada, učesnici imaju priliku postati dio jednog od najboljih Internship programa u Bosni i Hercegovini. Plaćena praksa kompanije Bicom Systems postoji dugi niz godina, a ista  se odnosi na studente elektrotehnike, informatike i računarstva, gdje se po završetku studija dobija prilika za stalno zaposlenje. Hackathon će biti popraćen uz mentorstvo vrhunskih stručnjaka iz ove kompanije, što znači da će svaki tim imati svog mentora na raspolaganju.

Sedmi Bicom Systems Hackathon je inspirativna prilika za kreativne umove da istraže potencijale umjetne inteligencije u stvaranju novih, originalnih sadržaja. Za sve učesnike pripremili smo odlične nagrade, te se zaista radujemo i ove godine pružiti priliku svim mladim ljudima, koji svoje ideje žele predstaviti svijetu “, poručuju iz Bicom Systems kompanije.

Bicom Systems je IT kompanija, koja se preko 19 godina bavi kreiranjem i razvojem softwera za telekomunikacijske kompanije na svim kontinentima. Tim od preko 170 uposlenih nalazi se u uredima u Bosni i Hercegovini (Sarajevo, Tuzla, Zenica, Banja Luka), Engleskoj, Francuskoj, Kanadi, SAD-u. Sedam vlastitih proizvoda plasiraju na svjetsko tržište, na čijim razvojima svakodnevno rade mladi IT eksperti.

Pored hackathona, studentima elektrotehnike, informatike i računarstva nude priliku za plaćenu praksu, gdje svoje znanje i karijeru mogu usavršavati uz vodeće stručnjake.

Bicom Systems je u stalnoj potrazi za IT profesionalcima, te imaju nekoliko otvorenih pozicija. Vašu sljedeću priliku možete potražiti putem linka, gdje se nalaze ponude za posao kompanije Bicom Systems u BiH ili pratite društvene mreže za više informacija: InstagramFacebookLinkedIn.

(Visited 43 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments