Job Lab program Telemach fondacije za srednjoškolce: Stižemo u Kiseljak, Brčko, Tešanj, Gornji Vakuf, Gacko i Bileću, prijavite se!

23 apr

Pohađate srednju školu i pred vama je hrabra i važna odluka kojim putem krenuti – studij, prvi posao ili oboje? Kako se pripremiti za sve izazove i prilike na početku karijere? Na koji način izgraditi ključne vještine za uspjeh i biti konkurentniji na tržištu rada? Kako naći naći zanimljiv i dobro plaćen posao u Bosni i Hercegovini ili pokrenuti vlastiti? Odgovore na ova i slična pitanja koja vas muče, pruža edukacijski program za mlade Job Lab – vještine za budućnost koji četvrtu godinu zaredom provodi Telemach fondacija u partnerstvu s Inkubatorom društvenih inovacija MUNJA.

Job Lab kreće na putovanje po BiH po sljedećem rasporedu:

  • Kiseljak – 17.4.
  • Brčko  – 24. 4.
  • Tešanj – 25.4.
  • Gornji Vakuf – 8.5.
  • Gacko/Bileća – 15.5.

Rezervišite svoje mjesto putem linka za jednu od  dinamičnih, interaktivnih live radionica u vašem gradu ili se prijavite za online radionicu u maju. Radionice su besplatne, a najaktivnije očekuje studijska posjeta sjedištu kompanije Telemach u Sarajevu, s mnogo inovativnih prilika za edukaciju i druženje.

„Kroz Job Lab program nastojimo omogućiti mladima da razviju i usavrše vještine koje su danas tražene na tržištu rada te da iskoriste maksimum svojih potencijala za razvoj željene karijere. Za to je ključna pravovremena i kvalitetna podrška, a mi smo tu da im je obezbijedimo u njihovoj školi i u njihovom gradu te pozivamo mlade da se prijave u što većem broju. Kroz prethodne tri godine radili smo sa brojnim sjajnim i pametnim srednjoškolcima iz cijele BiH i uvidjeli smo da su Job Lab radionice mjesto u kojem se susreću i oblikuju brojni talenti, budući poduzetnici i lideri, mjesto gdje se ideje pretvaraju u akciju. Vjerujemo da će oni značajno doprinijeti rastu i razvoju bh. društva, što je i naša misija“, istakla je Hajdi Mostić, predsjednica Upravnog odbora Telemach fondacije.

Elmedin Karić je bio jedan od najuspješnijih polaznika Job Laba. Danas je student Informacionih tehnologija i vlasnik GlobalFocus Agency, gdje se bavi digitalnim marketingom za naše i strana tržista.

„Bio sam dosta stidljiv i razmišljao sam da u našoj državi ne mogu uspjeti. Međutim, moje viđenje se uz Job Lab potpuno promijenilo. Shvatio sam da mogu i ovdje, u Bosni i Hercegovini, imati uspješan biznis. Da bih to postigao ključne vještine su bile samopouzdanje, sposobnost učenja i prilagodbe, kritičko razmišljanje, vještine vođenja, timski rad, komunikacijske vještine. Savladao sam ih zahvaljujući Job Lab radionicama, takmičenjima i studijskim posjetama te danas uspješno vodim posao. Mentorstvo i podrška koje sam tu dobio su neprocjenjivi“, istakao je Elmedin.

Zahvaljujući aktivnosti na Job Lab programu Ajla Omeragić je dobila priliku za praksu u Telemachovoj poslovnici u Travniku, a bila je i dio Job Lab PR tima koji predvodi IDI MUNJA. Danas studira na Fakultetu za informacione studije u Sloveniji i uporedo radi kao front-end developer. Uz Job Lab je, ističe, savladala strah od nepoznatog te nastupa i izlaganja pred masom ljudi, kao i da unaprijedi svoje komunikacijske vještine.

„Osim toga, Job Lab mi je dosta pomogao da imam jasnu viziju šta želim. Iz ove perspektive, Job Lab ne samo da je predivna stvar koju možete dodati u svoj CV, on će vam osvijetiliti put i pomoći će vam da lakše shvatite u kom smjeru bi trebala da napreduje vaša karijera“, kazala je Ajla.

Ukoliko pohađate bilo koju srednju školu u BiH, sada je red na vas. Napravite prvi korak ka vašoj karijeri i pridružite se Job Lab zajednici koja broji više od 1600 mladih iz 67 bh. gradova.

(Visited 22 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments