Sedmica mentalnog zdravlja: “Jesenje čišćenje UMA”

5 okt

Apsolventi master studija Psihologije na Filozofskom fakultetu u Banjoj Luci, Gordana Ružić i Danka Stojanović, uz punu podršku profesora sa katedre, kao i Društva psihologa Republike Srpske, povodom obilježavanja Svjetskog dana mentalnog zdravlja (10.10.) organizuju sedmicu mentalnog zdravlja pod nazivom „Jesenje čišćenje UMA“.

Imajući u vidu da je prošlogodišnje obilježavanje Svjetskog dana mentalnog zdravlja naišlo na pozitivne reakcije u našoj zajednici i bilo dobro posjećeno, i ove godine pripremili smo za vas veliki broj radionica i predavanja, kao i nešto drugačije aktivnosti. Svi događaji su otvoreni za sve ljude dobre volje, a i za one koje žele da postanu takvi.

Ovim događajem želimo da podignemo svijest o važnosti očuvanje mentalnog zdravlja. U ovo doba kada se i priroda mijenja vrijeme je da i mi, pored plakara, očistimo svoj um i pripremimo se za nove pobjede.

RASPORED DOGAĐAJA (07.10.-11.10.):

PONEDELJAK

  • 12:00 – Otvaranje sedmice mentalnog zdravlja „Jesenje čišćenje UMA“ (pozdravno obraćanje: Gordana Ružić, Danka Stojanović – ispred organizatora), nakon otvaranja slijedi:
  • 12:00 – Radionica: Eksternalizacija u radu sa depresijom – Armina Čerkić i Tanja Tanasković Girt (https://www.facebook.com/events/390042931940774/)
  • 17:00 – Predavanje: Mentalno zdravlje u humanoj reprodukciji – Sanja Lukač

UTORAK

  • 12:00 – Predavanje: Refleksivno roditeljstvo: šta podrazumijeva i zašto je važno – Milijana Niškanović
  • 17:00 – Radionica: Manipulacija: kako prepoznati i odgovoriti na manipulaciju – Snežana Radojčin Jondža (https://www.facebook.com/events/435368250422681/)

SRIJEDA

ČETVRTAK

PETAK

  • 11:00 – Predavanje: Evaluacija pristupa koordinisane brige u oblasti mentalnog zdravlja – praćenje oporavka – Biljana Lakić
  • 12:00 – Predavanje: Iskustva Hrabrog telefona u radu s djecom sa suicidalnim idejama – Hana Hrpka i Vesna Katalinić

Prijave za radionice pošaljite na mail [email protected]

Na predavanja možete doći bez prijave.

Dođite da saznamo zajedno nešto više o tome kako da unaprijedimo svoje mentalno zdravlje. Očistimo zajedno um jer čistoća je pola zdravlja!

(Visited 136 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments