Javni poziv za učešće u Programu podrške poduzetništvu kroz razvoj poslovnih ideja u Tuzli

10 okt
Rok prijave 17.10.2022

✓ Imaš li poslovnu ideju?
✓ Smatraš da tvoja ideja može doprinijeti razvoju grada Tuzle?
✓ Želiš razviti svoje poduzetničke vještine i započeti sopstveni biznis?

Grad Tuzla, glavni partner u Lokalnom partnersvu za zapošljavanje Tuzla poziva sve zainteresovane nezaposlene osobe sa prijavljenim mjestom prebivališta na području Grada Tuzle, koje imaju poslovnu ideju i žele pokrenuti sopstveni biznis, da se prijave za učešće u Programu podrške poduzetništvu kroz razvoj poslovnih ideja.

Uvodne informacije   Kada i kako se prijaviti?
Projekat „Partnerski pristup lokalnom razvoju Tuzla“ se realizuje u okviru programa „Podrška Evropske unije lokalnim partnerstvima za zapošljavanje – faza II (LEP II)“ koji finansira  Evropska unija, a realizuje Međunarodna organizacija rada (ILO) u BiH.Cilj projekta je unapređenje efektivnosti, efikasnosti i umrežavanje ključnih aktera na tržištu rada, te omogućavanje djelotvornijeg zadovoljenja potreba poslodavaca i nezaposlenih lica. Prijave se mogu podnijeti od 26.9. do17.10.2022. godine, popunjavanjem Prijavnog obrasca koji je dostupan na linku.Popunjen Prijavni obrazac je moguće predati:Elektronski na adresu [email protected],Lično na protokol Grada Tuzle (šalter sala)Poštom na adresu: Grad Tuzla, Služba za ekonomski razvoj, poduzetništvo i poljoprivredu, ulica ZAVNOBIH br. 11.Uz prijavni obrazac obavezno je priložiti CIPS obrazac i Uvjerenje Biroa za zapošljavanje Tuzla da se vodi na evidenciji nezaposlenih.
Ko se može prijaviti?   Šta prijavljeni učesnici mogu da očekuju?
Na Javni poziv se mogu prijaviti sve nezaposlene osobe sa prijavljenim mjestom prebivališta na području grada Tuzle, koje imaju poslovnu ideju i žele pokrenuti sopstveni biznis.Pri izboru učesnika prednost će imati nezaposleni mladi, te nezaposlene žene.Dodatne informacije po ovom Javnom pozivu mogu se dobiti putem e-maila: [email protected] ili na broj: 035 307 380. Kroz Program podrške učesnike očekuju:Višednevna obuka u razvoju poslovnog modela prema SIYB metodologiji,Podrška u oblasti poslovnog planiranja,Mentorstvo relevantno za konkretni poduzetnički poduhvat,Bespovratna finansijska sredstva u iznosu do 6.000 KM po biznisu (za 5 najbolje ocjenjenih biznis planova),Poslovno mentorstvo nakon registracije biznisa.

Lokalno partnerstvo za zapošljavanje Tuzla je jedno od 20 uspostavljenih u zemlji u okviru projekta “Podrška Evropske unije lokalnim partnerstvima za zapošljavanje – Faza II” (LEP II), kojeg Evropska unija finansira s 4 miliona eura, a provodi Međunarodna organizacija rada (ILO). Ovaj projekat ima za cilj da doprinese poboljšanju prilika zapošljavanja u lokalnim zajednicama dajući podršku razvoju lokalnih partnerstava za zapošljavanje kao partnerski uspostavljenih mehanizama za tržište rada koji osiguravaju pristup formalnom zapošljavanju na lokalnom nivou. Za više informacija o projektu LEP II, posjetite www.partnerstvo.ba  i kanale društvenih mreža (Instagram, Facebook, Twitter i YouTube).

Puni tekst Javnog poziva preuzmite na OVDJE. 

(Visited 23 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments