Javni poziv za trening trenera i trenerica u BiH

3 feb
Rok prijave 11.02.2019

Udruženje za prevenciju ovisnosti NARKO-NE u okviru projekta Razvoj i profesionalizacija prevencije ovisnosti (RIPPO) _raspisuje Javni poziv za trening trenera i trenerica koji će na teritoriji Bosne i Hercegovine sprovoditi obuke za profesionalce i profesionalke iz oblasti prevencije ovisnosti i unapređenja zdravlja.

Projekt ima za cilj da podrži proces profesionalnog usavršavanja i time omogući razvoj i primjenu inovativnih preventivnih programa u radu s djecom i mladima, te s drugim ciljnim grupama.

Kroz kvalitetne interaktivne nastavne module, kontekstualni priručnik i propratne materijale za treninge, obučeni treneri i trenerice će nastaviti aktivnosti izgradnje kapaciteta stručnjaka i stručnjakinja baziranih na savremenim naučnim i praktičnim dostignućima. Obučeni treneri i trenerice će sprovoditi treninge iz oblasti prevencije ovisnosti i unapređenja zdravlja s profesionalcima i profesionalkama iz obrazovnog, zdravstvenog, omladinskog, sigurnosnog i drugih sektora.

Kriteriji za prijavljivanje su sljedeći:

  • Poznavanje osnovnih modela prevencije ovisnosti;
  • Najmanje dvije godine radnog iskustva u području prevencije ovisnosti i unapređenja zdravlja;
  • Prethodno iskustvo u vođenju praktičnih treninga;
  • Iskustvo u neposrednom radu s djecom i mladima.

Trening za trenere će se održati u Sarajevu u navedenim terminima:

1) I Modul: Uvod u prevenciju ovisnosti (19. – 21. 03. 2019.)
2) II Modul: Etika u prevenciji ovisnosti (23. – 25. 04. 2019.)
3) III Modul: Praktična područja – Mladi, radno mjesto i lokalna zajednica (21. – 23. 05. 2019.)
4) IV Modul: Praktična područja – Djeca, škola i porodica (11. – 13. 06. 2019.)
Svi moduli će biti realizirani u Nadbiskupijskom centru za pastoral mladih „Ivan Pavao II“ (Gatačka 18, Sarajevo).

Učešće na svim modulima je uvjet za dobijanje certifikata, kao i daljeg angažmana trenera. Organizator je za učesnike i učesnice osigurao smještaj na bazi punog pansiona i edukativni materijal. Troškovi prijevoza do mjesta održavanja treninga nisu pokriveni.
Kotizacija za učešće na treningu trenera i trenerica iznosi 100,00 KM i ona obuhvata učešće na sva četiri modula. Trening će voditi stručnjaci i stručnjakinje ispred Instituta za prevenciju ovisnosti iz Gornje Austrije, a učesnicima će biti osiguran prijevod na BHS jezik.

Poziv ostaje otvoren do 11. 02. 2019. godine do 16:00 sati.
Nepotpune aplikacije, aplikacije koje pristignu nakon navedenog roka, aplikacije koje ne budu dostavljene na predviđeni način, kao i prijave na neodgovarajućim obrascima neće biti uzete u razmatranje.

Link za prijavu.

(Visited 370 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments