Javni poziv za studente iz srednjoškolce iz Srebrenice i Podrinja

1 jul

Dragi srednjoškolci i studenti iz Srebrenice i Podrinja,

Napravili smo nešto posebno za vas! Od 20. jula ćete imati priliku da sve svoje ideje za projekte i startupe realizujete u našem Futures MakerSpace-u. To će biti prostor koji pomenutog datuma otvaramo u centru Srebrenice i sadržavati će sva potrebna pomagala za razvoj tehničkih rješenja za privredu. Cilj nam je da bude digitalno povezan sa ostatkom BiH i svim našim partnerima širom svijeta.

Upoznavanje sa Futures MakerSpace-om ćete imati tokom Futures Academy, jednog od najvažnijih događaja naše Fondacije. Akademija će se održati u periodu od 19. do 21. jula u Srebrenici. Kroz predavanja, radionice i obilaske lokalnih kompanija dobit ćete uvid u projekte na kojima možete raditi i imati priliku da vidite šta je to što nedostaje ili što može biti unaprijeđeno.

Želimo da napravimo mjesto za vas gdje ćete imati priliku da svakodnevno učite kroz praktičan rad i uz savjete naših studenata, koji imaju iskustvo rada na projektima širom svijeta. Tako ćete doći do znanja koje ćete primijeniti da unaprijedite svoju lokalnu zajednicu!

Uslove za prijavu ispunjavate ako:

  • Živite u Srebrenici ili okolini

  • Ste 3. ili 4. razred srednje škole, ili student na fakultetu

  • Stalno tražite nove načine kako da usavršite sebe

  • Imate energiju koja vas tjera da mijenjate stvari 🙂

Prijavite se OVDJE i budite dio jedne nove priče koju ćemo započetki skupa!

Poziv preuzet sa stranice Bosnia & Herzegovina Futures Foundation.

(Visited 59 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments

Autor Meris Bećović