Javni poziv za pružanje usluga realizacije trening radionice

29 jan
Rok prijave 30.01.2020

JAVNI POZIV za pružanje usluga: Priprema i provođenje trening radionice na temu „organizacijskog razvoja i strateškog planiranja“ za iskonske građanske aktiviste i predstavnike novonastalih (grassroot) inicijativa.

Organizacija Centri civilnih inicijativa za potrebe projekta “Resursni centar za bh. civilno društvo u procesu EU integracija“, traži edukatora/icu ili edukatore za pružanje usluge pripreme i provođenja trening radionice na temu strateško planiranje, prilagođenu građanskim aktivistima i predstavnicima novonastalih (grassroot) inicijativa.

Želimo doprinijeti povećanju angažmana organizacija civilnog društva u BiH u procesima odlučivanja, posebno u pogledu evropskih integracija BiH, a to postići na sljedeće načine: (a) jačanjem kapaciteta OCD (uključujući i aktiviste) da postanu kompetentni, samostalni i prepoznati sektorski akteri u predstojećem procesu pregovora između BiH i EU, (b) unapređenjem institucionalnog okvira u BiH kao katalizatora razvoja OCD i efektivne saradnje sa institucijama u BiH i (c) jačanjem zamajca reformi usmjerenih na integraciju BiH u EU. Kroz Resursni centar ćemo realizovati niz edukativnih i konsultativnih, istraživačko-analitičkih i zagovaračkih aktivnosti.

Prijave u vezi sa ovim Pozivom očekujemo do 30.01.2020. godine.

ToR koji opisuje sve uslove Poziva preuzmite na: http://api.euresurs.ba//Content/Documents/ToR1578921956260.pdf

(Visited 130 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments