Javni poziv za nominacije za Nagradu i priznanja za promicanje mirotvorstva, nenasilja i ljudskih prava „Krunoslav Sukić“ 2023.

8 sep
Rok prijave 05.11.2023

Centar za mir – Osijek moli da objavite i proslijedite svojim kontaktima i društvenim mrežama javni poziv za nominacije za mirovnu Nagradu: Nagradu i priznanja za promicanje mirotvorstva, nenasilja i ljudskih prava „Krunoslav Sukić“ 2023.

Nagrada i priznanja „Krunoslav Sukić“ su namijenjenipojedincima/kama, organizacijama i institucijama za osobit doprinos u zaštiti i promociji ljudskih prava i sloboda čovjeka i dosljedno promicanje kulture mira i nenasilja u Hrvatskoj i njenom okruženju te uključuje i inicijative iz zemalja Zapadnog Balkana koje imaju utjecaj na izgradnju mira u Republici Hrvatskoj.

Ova Nagrada je tijekom proteklih 15 godina postala prepoznatljivo mjesto okupljanja, zahvale, proslave i ohrabrenja za mirotvorne napore u Hrvatskoj i regiji. Ima nacionalni, regionalni pa i međunarodni doseg. Njen ugled leži u bogatstvu izvrsnosti i posvećenosti njenih dobitnika i dobitnica.  Predstavljamo je kao „zajedničko tlo“: laureati se na više načina razlikuju i dolaze iz različitih društvenih slojeva, grupa i generacija a zajednička je posvećenost miroljubivom društvu.

Nominacije se zaprimaju od 5. rujna do 5. studenoga 2023.g.!

Javni pozivuvjeti natječaja i obrasci su objavljeni na mrežnoj stranici Nagrade:

https://krunoslav-sukic.centar-za-mir.hr/hr https://krunoslav-sukic.centar-za-mir.hr/obrasci

(Visited 44 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments