Javni poziv za mlade aktiviste

22 aug
Rok prijave 31.08.2023

Helsinški odbor za ljudska prava, raspisuje javni poziv povodom učestvovanja mladih aktivista u programu za sprječavanje propagiranja i plasiranja netačnih i neprovjerenih informacija putem sredstava javnog informisanja. Naime, mladi aktivisti iz sledećih zajednica pozivaju se na učešće: Bijeljina, Brčko, Teočak, Istočno Sarajevo, Busovača, Nevesinje i Široki Brijeg. Prijave traju do 31. 08. 2023. šalju se isključivo na e-mail: [email protected]

Ovim javnim pozivom želimo da edukujemo mlade ljude u izabranim zajednicama, da kroz svakodnevno plasiranje dezinformacije, pritiske medija, propagande putem internet portala ljudi se izlažu stalnom pritisku koji eksalira, prvenstveno mladi ljudi.

Svrha ovog poziva jeste da kroz program zaštite od javne propagande, seminare, usmjerimo mlade da se na pravi način nose sa postojećim problemom. U skladu sa tim na našim seminarima učestvovati će pripadnici medija, novinari, urednici, koji će iz prve ruke pružiti uvid u svakodnevne izazove sa kojima se susreću, te edukovati mlade na koji način da sortiraju i redukuju javne platform.

Na seminarima, naši učesnici imati će priliku da upozanju predavače koji su relevantni da kroz svoj višegodišnji rad pruže uvid u problematiku i daju svoja rešenja. Učesnici će nakon završenog seminara dobiti certifikate o uspješno sprovedenom učešću u program zaštite od internet propaganda, te mogućnost nastavka implementiranja primjenjenih znanja u svojim lokalnim zajednicama.

Sve troškove smještaja, hrane i prevoza snosi Helsinški odbor za ljudska prava.

(Visited 12 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments